Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 8c0f0b
Foto: Luc Wright/MXnieuws
Sport nieuws

Dubbelslag voor Kay Karssemakers in ONK 85cc

Geldermalsen - Kay Karssemakers van het HMX Nofear Husqvarna racing team heeft afgelopen zondag tijdens de een na laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Geldermalsen allebei de manches gewonnen. Beide keren begon hij binnen de top drie aan de wedstrijd, nam in zowel de eerste als in de tweede manche de leiding over en sloot ze winnend af. Met een dubbelslag won de jonge motorcrosser het dagklassement.

In de tijdtraining was Kay erop gebrand een snelle tijd op de klok te zetten. Doordat hij op zaterdag had deelgenomen aan een open wedstrijd in Geldermalsen wist hij hoe de baan erbij lag zodat hij meteen een aantal snelle ronden neer kon zetten. Al snel had hij de snelste tijd in handen. Gedurende de tijdtraining wist Kay nogmaals zijn eigen snelste tijd te verbeteren en met de pole-position in handen maakte hij zich klaar voor beide manches.

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek en vanuit de buitenzijde draaide hij zijn HMX Nofear Husqvarna op een tweede plaats door de eerste bocht. Meteen in de eerste ronde wist hij de aansluiting bij de kopman te vinden en beide rijders streden wiel aan wiel om de koppositie in de beginfase van de wedstrijd. In de vierde ronde zag Kay zijn kans om de kopman te passeren, hij nam de leiding in de wedstrijd over en bouwde iedere ronde een veilige voorsprong op. De HMX rijder hield het tempo hoog en wist met constante rondetijden de manche met zo'n acht seconden voorsprong winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche koos Kay een startplaats aan de buitenzijde van het starthek. Opnieuw reageerde hij goed en binnen de top drie begon hij aan de wedstrijd. De HMX Nofear Husqvarna rijder liet er geen gras over groeien en direct in de eerste ronde zette hij de aanval bij de rijders voor hem in. Hierdoor had Kay bij de eerste doorkomst de leiding in handen. Sterk rijdend bleef hij de hele manche aan de leiding. Ondanks dat hij de tweede manche kort in het achterwiel zat en de druk er flink op hield, bleef Kay geconcentreerd rijden, maakte hij geen fouten en won ook de tweede manche.

Met een dubbele mancheoverwinning won Kay het dagklassement in Geldermalsen. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen bezet hij nog altijd de tweede plaats. Met nog één wedstrijd te gaan lijkt het erop dat de Boxtelaar dit jaar opnieuw de Vice Nederlandse titel gaat binnenhalen. De laatste wedstrijd zal plaatsvinden op 14 oktober in Boekel. Daarvoor zal Kay op 8 oktober achter het starthek staan tijdens de KTM dag in Veldhoven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>