De nieuwe toegangspoort van de Kinderboerderij. (Foto: Kinderboerderij Boxtel)
De nieuwe toegangspoort van de Kinderboerderij. (Foto: Kinderboerderij Boxtel) Foto: Kinderboerderij Boxtel

Nieuwe toegangspoort siert de Kinderboerderij

Algemeen

Boxtel - Dat is nog eens mooi binnenkomen. Sinds vorige week heeft de Kinderboerderij een prachtige, nieuwe toegangspoort. En wie daardoor naar binnenloopt kan vanaf aanstaand weekend meteen de kerststal bewonderen, waarvoor verschillende vrijwilligers al de hele week druk in de weer zijn.

De vorige poort van de Kinderboerderij was dringend aan vervanging toe; hij sloot niet meer goed af en was flink verouderd. Het nieuwe hekwerk brengt de schoonheid van weleer terug. Het knapt het boerderijcomplex op en draagt, samen met de nieuwe dwarsdeelschuur die vorig jaar gerealiseerd is, bij aan het verfraaien van de wijk. De wens om de oude poort te vervangen stond al lang op het verlanglijstje van de Kinderboerderij, maar de financiële middelen daarvoor ontbraken. Met hulp Van het Wijkorgaan Boxtel Oost is de financiering rondgekomen; het wijkorgaan heeft alle kosten voor zijn rekening genomen.

Herinrichting
Met het plaatsen van de nieuwe poort - en het verplaatsen van de oude naar een andere plek op het terrein- nadert de herinrichting van het complex haar voltooiing. Een half jaar geleden is de grote volière hersteld en ingericht. Afgelopen zomer is het erf opnieuw bestraat. De nieuwe paddock, een omheinde zandbak voor de paarden, tussen de paardenwei en schuur is bijna klaar. Op het programma staan nu nog het herstellen van een klein stuk wandelpaden en het aanleggen van een scharrelkippenplek achter de schuur met daarin enkele fruitbomen. Daartegenaan worden vier kleine familiemoestuintjes aangelegd. Als sluitstuk komt naast de schuur en de ingangspoort een grote bloementuin.

Kerststal
Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor de kerststal bij de Kinderboerderij in volle gang. Vrijwilligers zijn hier al de hele week mee bezig. Ondanks twijfel of het door zou gaan in verband met eventuele aanscherpingen van de coronamaatregelen. “We beginnen gewoon en zien het wel”, aldus Maria Jeurissen, beheerder van de kinderboerderij. “In deze rare tijd is het fijn om met iets positiefs bezig te zijn.”

Tot en met vrijdag worden de puntjes op de i gezet. Zo komen er nog wat schapen bij, mogen ook kerstbomen niet ontbreken en wordt er nog gezocht naar een ‘grote’ baby voor in de kribbe. Aanstaand weekend kunnen jong en oud de kerststal komen bezichtigen.

Ook bij de Kinderboerderij gelden de regels omtrent Covid-19. Deze zijn te lezen bij binnenkomst. De Kinderboerderij aan het Apollopad 1 in Boxtel is voor bezoekers open op weekdagen van 9.00 tot 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op http://www.kinderboerderijboxtel.nl.

In de vorig jaar gerealiseerde dwarsdeelschuur is vanaf dit weekend de prachtige houten kerststal te bewonderen. (Foto: Masha Arts-Raaijmakers)

Uit de krant