Logo mooiboxtel.nl


Human Interest

Witte Zusters uit Boxtel genomineerd voor Brabantse Erfgoedprijs

Boxtel - De Witte Zusters zijn genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Hun verhalenproject, De Verschilmakers, is een van de drie finalisten. Met het project willen de zusters, officieel 'Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika' geheten, hun verhalen optekenen voor toekomstige generaties en jongeren zo inspireren ook hun steentje bij te dragen aan de samenleving.

De Witte Zusters verzorgden en verzorgen hoofdzakelijk in Afrika hulpprojecten voor de lokale bevolking. Als zij niet in Afrika waren, woonden en werkten zij in het moederhuis is Esch of in het huis aan de Rechterstraat in Boxtel, alwaar zij sinds 1930 gevestigd zijn. Vandaag de dag wonen nog 47 zusters in Nederland, waarvan de meesten in Boxtel. De zusters zijn gekend in de Boxtelse gemeenschap. In 2016 ontvingen zij de Erepenning van Verdienste van de gemeente.

In verhalenproject De Verschilmakers gaan de Witte Zusters in gesprek met zingevers van nu. Jonge mensen die gedreven en actief zijn in zorg, sociaal ondernemen, vrijwilligerswerk, onderwijs, vluchtelingenwerk of andere dingen. De zusters geven het stokje door aan Verschilmakers van nu. Met de Erfgoedprijs kunnen de zusters ook hun verhalen delen. Zo worden heden, verleden en toekomst verbonden en gebouwd aan een barmhartig Brabant. Op www.wittezusters.nl vind je meer informatie over de Missiezusters van Onze Lieve Vrouw van Afrika.

De zusters zijn ver boven de 80. Zij delen hun ervaring zo lang het nog kan. "Met de Erfgoedprijs kunnen we hun bijzondere ervaringen vastleggen en bewaren, in woord en beeld", zo laten zij in een persbericht weten. "Dat is belangrijk. Erfgoed gaat om mensen en hun verhalen. Help de levende geschiedenis van de zusters te bewaren. Verhalen over missie in Afrika, een leven lang barmhartigheid en een bijzondere verbinding met Boxtel."

Het woord is nu aan het publiek. Dus ook aan alle Boxtelaren om het werk van de Witte Zusters op waarde te schatten. Je kunt stemmen op De Verschilmakers op de website van Erfgoed Brabant. Dit kan tot en met zondag 1 oktober, 23.59 uur. Iedereen mag stemmen!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>