Frank van Beers. (Foto: Goedele Monnens)
Frank van Beers. (Foto: Goedele Monnens) Foto: Goedele Monnens

Frank van Beers verlaat Cello en gaat met pensioen

Algemeen

Boxtel/Vught - Frank van Beers beëindigt eind januari zijn werkzaamheden als voorzitter van de Raad van Bestuur bij Cello. De oud-burgemeester van Boxtel werkte acht jaar in deze functie bij de zorgorganisatie voor mensen met een beperking.

In zijn periode bij Cello zette Van Beers zich ten doel de eigen regie van cliënten op de kaart te zetten, een goede en gezonde leefstijl van de cliënten te bevorderen en het netwerk van Cello in de regio te verbreden en te verstevigen. Zijn collega-bestuurder Toine van der Pol neemt tot de benoeming van zijn opvolger de werkzaamheden waar.

Politieke loopbaan
Frank van Beers was ruim zes jaar burgemeester van Boxtel totdat hij in 2012 zijn functie neerlegde en aan de slag ging als voorzitter van de Raad van Bestuur van Cello. Hij begon zijn politieke loopbaan in Rosmalen, waar hij in 1994 wethouder werd voor het CDA. Een jaar later, toen de gemeentelijke herindeling in 1995 volgde, werd Van Beers lijsttrekker voor het CDA in de gemeente Den Bosch. Hier vervulde hij zes jaar lang de functie van wethouder. Zes jaar later solliciteerde Van Beers op de vacature voor burgemeester in de gemeente Mill en Sint Hubert. Hij kreeg de functie toegewezen en was daar burgemeester van 2001 tot 2005. In dat jaar werd hij burgemeester van Boxtel.

Uit de krant