Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

Herinrichting Rechterstraat verloopt nog altijd volgens plan

Algemeen

Boxtel - De metamorfose van de Rechterstraat in Boxtel krijgt steeds meer gestalte. De afgelopen periode is de bestrating vanaf de hoek Kruisstraat tot aan de Zwaanse Brug vernieuwd en er zijn in dit deel diverse bomen gepland. Vanaf aanstaande maandag gaat het resterende deel van de winkelstraat op de schop. De toegangswegen tot de Markt zijn tot eind juni afgesloten voor al het verkeer.

De herinrichting van de Rechterstraat in Boxtel is onderverdeeld in 6 fases. Aanstaande maandag 19 april gaat alweer fase 4 van start. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Heijmans Infra die gedurende het project - waarmee in totaal zo’n 1,1 miljoen euro is gemoeid - kantoor houdt in een winkelpand aan de Rechterstraat 30. “We liggen nog altijd behoorlijk op schema”, vertelt Jan-Hein Heijmans, omgevingsmanager bij Heijmans Infra: “De vorst heeft wel voor wat vertraging gezorgd, maar dat halen we wel weer in door net als de afgelopen twee weekenden ook op zaterdag en af en toe wat langer door te werken. Zonder onvoorzien oponthoud verwachten we dus nog altijd eind juni klaar te zijn.”

Positieve reacties
Vanuit het tijdelijke kantoor aan de Rechterstraat volgt Heijmans de vorderingen op de voet. Als omgevingsmanager fungeert hij als aanspreekpunt voor alle betrokken partijen. Van de opdrachtgever – in dit geval de gemeente Boxtel – tot ondernemers en omwonenden aan toe. Tot nu toe heeft hij vooral veel positieve reacties van betrokkenen mogen ontvangen. “Bij aanvang hoor je nogal eens de opmerking ‘voor mij had het niet gehoeven’, maar zodra een klus klaar is, zijn ze er toch vaak heel blij mee. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Zo is er altijd wel een omwonende die beweert dat hij of zij niet op de hoogte is van bepaalde werkzaamheden, zoals het planten van een boom. Maar daar kunnen we verder niet veel mee, want alle plannen zijn zorgvuldig met alle betrokkenen gecommuniceerd.”

Binnendommeltjes
Op maandag 19 april gaan de werkzaamheden een nieuwe fase in. Fase 4 om precies te zijn. Dan wordt het resterende deel van de Rechterstraat - vanaf Het IJs Café tot aan de hoek Fellenoord - onder handen genomen. Ook daar wordt de bestrating in zijn geheel vernieuwd, zowel de rijweg als het voetgangersdeel. Dat betekent dat de Markt tot het einde van het project niet via de Rechterstraat te bereiken is. Dat geldt natuurlijk ook voor leveranciers. Wie op de Markt moet zijn, kan deze het beste bereiken via de Clarissenstraat. Naast het vervangen van de bestrating wordt er ook een nieuwe watergoot aangelegd die vanaf het gemeentehuis op de Markt in de richting van de Rechterstraat loopt. Precies op de plek waar vroeger één van de ‘Binnendommeltjes’ liep, met vier bruggetjes over de goot als absolute blikvangers.

Boxtel binnen de Bruggen
De herinrichting van de Rechterstraat staat dan ook niet op zichzelf. Het is onderdeel van het groter plan ‘Boxtel binnen de Bruggen’. Geïnspireerd door de historische Binnendommeltjes wil de gemeente Boxtel met dit plan het centrum aantrekkelijker maken voor toeristen en de economie en leefbaarheid in het centrum een boost geven. De herinrichting van zowel de Rechterstraat als ook de Stationsstraat is daar een belangrijk onderdeel van.

Heijmans BouwApp
Wil jij op de hoogte blijven van de voortgang van het project – bijvoorbeeld mogelijke wegafsluitingen of andere bijzonderheden - download dan de Heijmans BouwApp in de App Store of Google Play Store. “Dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws”, besluit Heijmans: “En mocht je toch nog vragen hebben, loop dan gewoon eens binnen in ons kantoor in de Rechterstraat. We staan je daar graag te woord.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant