Afbeelding
Foto: Froukje van Schaaijk

Het Langenlindenhuis opent de deuren

Algemeen

Boxtel - Het Langenlindenhuis van Zorgorganisatie Dagelijks Leven is vandaag officieel geopend. In de kleinschalige woonzorglocatie aan de Bosscheweg in het wijkje Langen Linden wordt gespecialiseerde zorg geboden aan mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies.

Bewoners van het Langenlindenhuis zijn 24 uur per dag verzekerd van gespecialiseerde zorg en beschikken over een studio die met eigen meubels kan worden ingericht. Alle voorzieningen zijn dichtbij en het huis met grote tuin staat midden in de levendige buurt. Dagelijks Leven streeft ernaar om de bewoners zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Daarbij gaan ze uit van de mogelijkheden in plaats van de beperkingen van de bewoners. 

Al aan de tekentafel van het Langenlindenhuis is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugenverlies. De woonzorglocatie is dan ook van alle gemakken voorzien. De circa twintig bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer en een badkamer. Er bestaat de mogelijkheid voor het plaatsen van een echtpaar en er is een logeerkamer voor respijtzorg. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht, zodat men zich snel thuis voelt. 

Meer informatie over wonen in Het Langenlindenhuis? Mail naar m.goertz@dagelijks-leven.nl of bezoek hetlangenlindenhuis.nl

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant