Afbeelding
Foto: Mark van der Pol

Slechts lichte overtredingen bij grootschalige controle Mezenlaan

Algemeen

Boxtel - Bij een actie van het Bestuurlijk Interventieteam Meierij aan de Mezenlaan in Boxtel zijn dinsdag verschillende kleine onrechtmatigheden aangetroffen. Dat gaf burgemeester Ronald van Meygaarden dinsdagavond aan tijdens de raadsvergadering.

De controle van het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM) is een samenwerking tussen diverse instanties zoals politie, NVWA, douane en Belastingdienst. Zij bundelen hun krachten om georganiseerde criminaliteit op te sporen en aan te pakken.

Burgemeester Ronald van Meygaarden gaf opdracht voor de inspectie. “Die actie is niet iets om van te schrikken”, aldus de burgemeester. “Dat doen wij om de gemeente veilig te houden.” Hij spreekt van een grote gecoördineerde actie.

De controles zijn erop gericht om het criminelen die in het buitengebied opereren eerder in zicht te krijgen. Het is een bekend gegeven dat bewoners van deze gebieden zich soms laten paaien om criminele activiteiten op hun perceel toe te laten in ruil voor flinke sommen geld. Met deze grootschalige controles moet dit ontmoedigd worden.

Tijdens de controle aan de Mezenlaan werden verschillende zaken aangetroffen die volgens de burgemeester niet bleken te kloppen. “Maar het is niet zo groot dat u er vannacht wakker van hoeft te liggen”, stelde hij inwoners gerust.

Uit de krant