Het parkeerterrein aan Prins Hendrikstraat/Passage Riche zoals het er tot oktober afgelopen jaar bij lag. Het maakte onderdeel uit van de blauwe zone. Nu is het terrein afgesloten met een hek.
Het parkeerterrein aan Prins Hendrikstraat/Passage Riche zoals het er tot oktober afgelopen jaar bij lag. Het maakte onderdeel uit van de blauwe zone. Nu is het terrein afgesloten met een hek. Foto: Google

VVD wil parkeerterrein Feestspecialist XXL weer openbaar

Algemeen

Boxtel - Is het mogelijk het parkeerterrein bij in het voormalig pand van Modecentrum Theelen in de zomer toch weer publiek toegankelijk te maken? Die vraag stelt VVD aan het college van B & W. De fractie ziet dat het terrein er in de periode dat de nieuwe winkel Feestspecialist XXL gesloten is ongebruikt bij ligt. En dat is zonde, meent woordvoerder Lisa Somers.

Sinds de feestwinkel gevestigd is in het pand aan de Stationsstraat is het achtergelegen parkeerterrein niet meer openbaar toegankelijk voor parkeerders. Dat was altijd wel het geval, maar de feestartikelenwinkel wilde het (privé)terrein voor klanten gebruiken.

De Feestspecialist XXL is in Boxtel echter tot oktober gesloten. De VVD vreest dat daarmee het hek dat het parkeerterrein van de buitenwereld scheidt ook tot die tijd dicht blijft. Zonde, want er is volgens de fractie veel vraag naar parkeerplekken in en om het centrum.

In de brief vraagt de fractie het college daarom om in gesprek te gaan met de eigenaar van de feestwinkel om het terrein toch open te stellen in de maanden dat de winkel gesloten is.

Niets van gehoord
Die eigenaar, Maurice van Hommel, laat weten voor het vraagstuk door VVD noch college te zijn benaderd: “Wij waren hier niet van op de hoogte, en ons bedrijf is 6 dagen per week bereikbaar.” Ook zegt hij een deel van het terrein sowieso nodig te hebben voor laden en lossen van de winkel, die tevens als magazijn gebruikt wordt voor internetverkoop.

Hij beraadt zich momenteel op de verhuur van (een deel) van het pand, waarbij ook het parkeerterrein in gebruik genomen wordt door de huurder. Maar voor een gesprek met de gemeente staat hij altijd open, laat hij deze krant weten.

Inventarisatie parkeerplekken
Daarnaast zien de liberalen graag een inventarisatie van het aantal parkeerplekken in het centrum, vergezeld van een uitleg of dit voldoet in de vraag. Ook wil de fractie weten wat voor effecten de sluiting van het terrein aan de Passage Riche heeft op het parkeren in omliggende straten.

De VVD vraagt zich af waar het gemeentebestuur de verloren parkeerruimte wil compenseren. Eerder gaf het college al aan in ieder geval te onderzoeken of extra parkeergelegenheid bij Hoogheem en aan de Annastraat gerealiseerd kan worden.

Het college heeft nog niet geantwoord op de vragen.

Uit de krant