Afbeelding
Foto: Jan van der Steen

NLDoet: Boxtelse vrijwilligers spannen zich in voor een ander

Algemeen

Boxtel - Elk jaar spannen landelijk duizenden vrijwilligers zich belangeloos in voor een ander tijdens NLDoet. Ook in Boxtel deden velen mee aan deze grootste vrijwilligersactie van Nederland. Zo verzorgden leerlingen van het Baanderherencollege een uitgebreide lunch voor gasten van de Zonnebloem afdeling Boxtel en gingen bij het Oertijdmuseum vrijwilligers aan de slag met het onderhoud van het Oertijdwoud.

Bij het Baanderherencollege trakteerden leerlingen vrijdag de gasten van de Zonnebloem op een geheel verzorgde uitgebreide lunch, met voor wie wilde een manicure na afloop. Zaterdag gingen vrijwilligers aan de slag in het 2 hectare grote bosperceel van het Oertijdmuseum, waar zij zich bezig hielden met klussen als paden harken, bomen snoeien, takken zagen, hekjes repareren en bordjes schoonmaken.

NLDoet wordt jaarlijks georganiseerd door Het Oranje Fonds samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land. Zo wordt vrijwilligerswerk in de schijnwerpers gezet en kunnen mensen die nog geen vrijwilliger zijn ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant