Wilma (r.) en Annie in afwachting van een feestelijk verrassings- ontbijtje aangeboden door de Oggelvorsen, als dank voor alles. (Foto: Christien van Schijndel)
Wilma (r.) en Annie in afwachting van een feestelijk verrassings- ontbijtje aangeboden door de Oggelvorsen, als dank voor alles. (Foto: Christien van Schijndel) Foto: Christien van Schijndel

Kaartjesactie voor afzwaaiende iconen Essche basisschool

Algemeen

Esch - Juf Wilma en ‘schoonmaakjuf’ Annie waren jarenlang vertrouwde gezichten op de Essche Willibrordusschool. Vrijdag 24 september nemen zij, na veertig (Wilma) en 25 jaar (Annie) afscheid om per 1 oktober van hun welverdiende pensioen te genieten.

Bijna drie generaties Esschenaren kennen juffrouw Wilma. Als jong meisje van 20 kwam Wilma van der Pol kwam 42 jaar geleden als kleuterleidster op de toen nog zelfstandige kleuterschool in Esch. Veertig jaar later neemt ze als directeur afscheid van diezelfde basisschool. In die 42 jaar heeft juffrouw Wilma vele kinderen uit Esch zien komen en gaan. In 1981 brachten verschillende Esschenaren hun eigen kinderen naar de kleuterschool van juffrouw Wilma. Nu, bijna 40 jaar later, staan ze als opa en oma de kleinkinderen uit te zwaaien.

Annie Rutten kwam 25 jaar geleden bij de school, waar zij als huishoudelijke hulp aan de slag ging. In de afgelopen 25 jaar heeft Annie ontelbare keren de school gepoetst, de wc’s schoongemaakt en de troep opgeruimd die basisschoolleerlingen achterlieten.

Kaartjesactie
In de afgelopen jaren moeten heel wat (oud) Esschenaren fijne of bijzondere herinneringen aan Annie of Wilma hebben. Esschenaar Christien van Schijndel roept daarom op een kaartje te sturen naar de twee afzwaaiende iconen uit het Essche basisonderwijs. “Misschien wordt u overmand door enkele leuke herinneringen aan uw eigen schooltijd, de schooltijd van uw kinderen of kleinkinderen”, spreekt ze haar dorpsgenoten toe. “Misschien vindt u het een leuk idee om zomaar een kaartje of tekening te sturen?”

Kaartje(s) kunnen vóór vrijdag 24 september naar de Willibrordusschool, Postelstraat 19-a ,5296 LM ESCH. Vergeet niet de naam/namen te vermelden van de afscheid nemende jubilarissen voor wie het kaartje bestemd is. Van Schijndel: “Het zou leuk zijn als er vrijdag bij het afscheid een hele stapel post ligt te wachten voor thuis!”

Uit de krant