Afbeelding
Foto: Monique Fick

Vochtproblemen Breukelen niet gemeld bij woonstichting

Algemeen

Boxtel - Hoewel de SP een veelvoud aan klachten over vochtoverlast optekende toen de partij langs de deuren ging in de wijk Breukelen, zegt Woonstichting JOOST slechts twee officiële klachten te hebben ontvangen. Dat laat de verhuurder weten in een reactie op vragen van de socialisten. JOOST roept mensen met vochtproblemen dan ook op zich bij hen te melden.

In reactie op het buurtonderzoek dat de SP in de Van Rijckevorselstraat en Van Hugenpothstraat uitvoerde spreekt verhuurder Woonstichting JOOST van slechts twee concrete klachten. Dit terwijl een veelvoud aan bewoners last zegt te hebben van vochtproblemen. “Wij willen graag dat die bewoners zich bij ons melden”, schrijft de woonstichting. “En we kunnen deze problemen alleen maar samen oplossen wanneer deze bij ons worden gemeld.”

Spouwmuurisolatie
Volgens de bewoners en de SP is de spouwmuurisolatie van de woningen mogelijk de oorzaak van de vocht- en schimmelproblemen in de woningen. Dit omdat bewoners die hun woning niet hebben laten isoleren in de regel geen vochtproblemen melden. JOOST ontkent dit niet, maar geeft wel aan dat er ook andere oorzaken mogelijk zijn, zoals onvoldoende of onjuiste ventilatie.

Bewoners van de straten lieten weten dat zij toen hun woning beter geïsoleerd werd, zij eigenlijk geen keuze keuze hadden om de spouwmuurisolatie te weigeren. JOOST bevestigt dit: “We hebben daarbij een totaalpakket aangeboden met spouwmuurisolatie, HR++ glas en mechanische ventilatie. Juist zo’n totaalpakket zorgt voor een goede isolatie van de woning.”

JOOST laat weten dat bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie bewust voor oplossingen gekozen wordt die zich bewezen hebben en de minste kans geven op problemen. De verhuurder merkt op dat één bewoner die nu vochtproblemen meldt op uitdrukkelijk verzoek andere materialen gebruikt zijn om de spouw te isoleren. Dat heeft dus niet mogen baten om het vochtprobleem te voorkomen. De verhuurder is met deze bewoner in gesprek om een oplossing voor de problemen te vinden.

Vochtproblemen melden
De woonstichting roept overige huurders met vocht- en schimmelproblemen in hun woning op hun klachten altijd te melden. Dat geldt ook voor huurders in andere delen van Boxtel. Dat kan via het online contactformulier, of door tijdens kantoortijden te bellen met het contactcentrum via 088-0081400. “Wanneer de vochtklachten een bouwkundige oorzaak hebben, wordt die uiteraard door ons aangepakt”, is te lezen in de schriftelijke reactie.

Uit de krant