Dirk van Eeten.
Dirk van Eeten. Foto: Gemeente Boxtel

Dirk van Eeten (53) nieuwe directeur ambtelijke fusieorganisatie

Algemeen

Boxtel - De 53-jarige Dirk van Eeten gaat de ambtelijke fusieorganisatie van Boxtel en Sint-Michielsgestel (MijnGemeenteDichtbij) als één van de twee directeurs leiden. Daarnaast wordt hij benoemd als gemeentesecretaris in Gestel. Hij treedt per 1 juli in dienst. Ook de andere directeurspost bij MGD en de functie van gemeentesecretaris in Boxtel krijgen binnenkort een nieuwe personele invulling.

Van Eeten is sinds 2014 gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Heumen. Hij heeft in de loop van de jaren veel ervaring kunnen opdoen bij de gemeente Lichtenvoorde Heumen, beide in Gelderland.

De nieuwe gemeentesecretaris van Sint-Michielsgestel werkte eerder als jurist, maar ook als leidinggevende van meerdere sectoren en als directeur bedrijfsvoering.

Als directeur van MijnGemeenteDichtbij gaat Van Eeten aan de slag met de doorontwikkeling van de ambtelijke organisatie. “Het met elkaar ontwikkelen, leren en resultaten boeken geeft mij energie. Ik sta voor het meedoen van iedereen, schakel snel en hou van afwisseling”, laat hij in een persbericht weten. “Ik heb er zin in om samen met mijn nieuwe collega’s de energie en bevlogenheid die ik geproefd heb in de sollicitatiegesprekken, nog verder uit te bouwen. Samen maken we van MijnGemeenteDichtbij een nog leukere organisatie om voor te werken.”

Er staat ook een vacature open voor de post van gemeentesecretaris in Boxtel, nadat Astrid Kraal eerder dit jaar vertrok. Binnenkort moet bekend worden wie de tijdelijke secretaris Huug Derksen zal opvolgen. De Boxtelse gemeentesecretaris zal ook zitting nemen in het bestuur van MijnGemeenteDichtbij.

Uit de krant