Afbeelding
Foto: Marie Fick

Geen intocht Sint in Boxtel op 14 november, bezoek Liempde gaat wel door

Algemeen

Boxtel - De intocht van Sinterklaas in Boxtel aanstaande zondag 14 november gaat niet door, zo laat organisator Stuurgroep Stapel op Sint in een persbericht weten. Het bezoek aan Liempde die dag gaat wel door. Een week later, op zondag 21 november zijn de Sint en zijn Pieten wel in Boxtel te zien, als zij een toertocht door het dorp maken die ook door Lennisheuvel en Esch trekt.

Wel toertocht door Lennisheuvel, Boxtel en Esch op 21 november

Het bezoek aan Liempde aanstaande zondag kan wel doorgang vinden, omdat dit plaatsvindt op een besloten terrein en bezoekers daarvan een Coronatoegangsbewijs (CTW) moeten laten zien. In Boxtel zou de intocht van de Goedheiligman zondag in een andere vorm plaatsvinden, waardoor die niet door kan gaan. “Ja (zoals aangegeven in de persconferentie), een Sinterklaasintocht mag”, schrijft de organisatie hierover in het persbericht. “Maar... ja de 1,5 meter afstand is ook een dringend advies en ja mijd grote drukte en ja de organisatie is verantwoordelijk voor een ordentelijk verloop en ja de Boa’s moeten handhaven. Conclusie: Het is niet realiseerbaar om zo’n massale intocht ordentelijk te laten verlopen.” We komen met velen bijeen voor de intocht en tegelijkertijd moeten we alle regels in acht nemen. Het is niet anders.”

De toertocht door Boxtel, Lennisheuvel en Esch op 21 november wordt volgens een rij- en tijdschema uitgevoerd. De karavaan trekt voorbij, er wordt niet uitgestapt, er wordt gezwaaid en de karavaan trekt verder. In Lennisheuvel is er een combinatie van toertocht en ontvangst en programma van de Sint in Gemeenschapshuis De Orion. Voor de toegang hiertoe moet men over een Coronatoegangsbewijs beschikken. Dat geldt ook voor Esch in Dorpshuis De Es. 

De doorgang van de toertocht is onder voorbehoud, omdat de organisatie niet uitsluit dat bij de persconferentie van aanstaande vrijdag strengere maatregelen worden afgekondigd en het programma daardoor wederom moet worden aangepast. Dat geldt ook voor de schoolbezoeken aan Stapel op Sint en de open zondag 28 november in het centrum van Boxtel, waarbij de Goedheiligman zijn Pieten en Muziekpieten daar op verschillende plekken aanwezig zullen zijn. Ook zijn de winkels en horeca open en kunnen kinderen via een plattegrond met hun ouders hun route afleggen.

Houd voor de laatste ontwikkelingen mooiboxtel.nl en stapelopsint.nl in de gaten.

Uit de krant