Astrid Kraal.
Astrid Kraal. Foto: Gemeente Boxtel

Gemeentesecretaris Astrid Kraal vertrekt per 1 februari 2022

Algemeen

Boxtel - Astrid Kraal, gemeentesecretaris van Boxtel en directeur van MijnGemeenteDichtbij, neemt per 1 februari 2022 afscheid. Zij gaat werken voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag als Netwerkmanager.

Kraal kwam in 2019 in dienst van MijnGemeenteDichtbij. Als gemeentesecretaris gaf zij leiding aan het ambtelijk apparaat in Boxtel. Haar vertrek komt op een vervelend moment voor het ambtelijk apparaat, dat kampt met grote personeelstekorten. Ze wordt tijdelijk opgevolgd door Huug Derksen. Hij was eerder interim gemeentesecretaris in Sint-Michielsgestel.

Kraal gaat in haar nieuwe functie aan de slag voor de 150 bibliotheekorganisaties in Nederland. “Ondanks dat ik uitkijk naar deze nieuwe kans, neem ik met pijn in het hart afscheid van de gemeente Boxtel en MijnGemeenteDichtbij”, aldus de scheidend secretaris. Burgemeester Ronald van Meygaarden spreekt zijn waardering voor haar uit: “We vinden het jammer dat we afscheid moeten nemen van Astrid maar we gunnen haar deze prachtige kans van harte. Namens het college en alle collega’s bedanken we haar voor haar inzet en wensen we haar veel geluk toe.”

Uit de krant