Afbeelding
Foto: Sint-Petrus

BS Sint-Petrus maakt er een liefdevol Sinterklaasfeest van

Algemeen

Boxtel - Elkaar complimentjes geven, iets liefs zeggen, iets goeds doen voor een ander; bij basisschool Sint-Petrus staat het Sinterklaasfeest, en ook de kerstviering, dit jaar helemaal in het teken van ‘Doe maar lief’. Hartjespiet kwam speciaal naar de school om dit thema te introduceren.

Basisschool staat in teken van ‘Doe maar lief’

“In deze tijd van veel discussie willen wij [...] graag de aandacht even verleggen naar toenadering, begrip en lief zijn voor elkaar”, zo laat de school weten. “Binnen dit thema worden leerlingen gestimuleerd elkaar complimentjes te geven.” Zo zijn de kinderen met de hele klas aan de slag gegaan om lieve acties te bedenken voor een bepaalde doelgroep. Ook hebben ze de creaborden in de gangen versierd en overal door de school posters opgehangen met aardige Loesje-boodschappen, zoals ‘Lief doen kost niets extra’ en ‘Zeggen wat je denkt mag ook iets liefs zijn’. Deze hangen niet alleen in de school, maar duiken ook achter steeds meer ramen van Boxtelse huizen op.
Er is zelfs een speciaal Doe maar lief-lied gemaakt dat alle kinderen oefenen in de klas.

Het belooft een liefdevolle tijd te worden bij de Boxtelse basisschool aan de Burgakker. En mochten Sinterklaas en zijn pieten een bezoek aan de school brengen, dan staat ze vast een heel warm onthaal te wachten.

Afbeelding

Uit de krant