Nieuwe NWG Liempde-voorzitter Jos de Vriend. (Foto: Natuurwerkgroep Liempde)
Nieuwe NWG Liempde-voorzitter Jos de Vriend. (Foto: Natuurwerkgroep Liempde) Foto: Natuurwerkgroep Liempde

Jos de Vriend nieuwe voorzitter Natuurwerkgroep Liempde

Algemeen

Boxtel - Sinds begin dit jaar mag Jos de Vriend zich de nieuwe voorzitter van de Natuurwerkgroep Liempde noemen. Hij volgt hiermee Jolan van Herwaarden op, die twee jaar geleden de voorzittershamer neergelegd heeft. In de tussenliggende periode heeft Karel Voets het voorzitterschap waargenomen.

De Vriend is altijd werkzaam geweest binnen het onderwijs in diverse functies, waarvan de laatste vijftien jaar als voorzitter College van Bestuur van 23 basisscholen in Midden-Limburg. Nu hij met pensioen is, wil hij zijn vrije tijd onder andere inzetten voor de Natuurwerkgroep Liempde, omdat het beheer, behoud en uitbreiding van de natuur hem na aan het hart liggen.

De Natuurwerkgroep Liempde is een enthousiaste en grote (160 leden) groep vrijwilligers, die zich inzetten voor de natuur in diverse werkgroepen. Ook werkt zij samen met andere organisaties en de gemeente om projecten te realiseren. Vanuit het bestuur worden de vrijwilligers waar mogelijk ondersteund. 

Meer informatie over de Natuurwerkgroep Liempde is te vinden op www.natuurwerkgroepliempde.nl. Geïnteresseerden kunnen zich daar ook aanmelden als lidom zich actief in te zetten voor een mooie Liempdse woonomgeving in de prachtige natuur van Het Groene Woud.

Uit de krant