Afbeelding
Foto: SP Boxtel

Oppositiefracties willen duidelijkheid over vergunning Classic Park

Algemeen

Boxtel - Verschillende fracties hebben het college van B & W deze week vragen gesteld over het door de rechter naar de prullenbak verwijzen van de tijdelijke vergunning voor de handel in occasions op het terrein van Classic Park. De partijen willen weten hoe het nu verder moet met het automuseum en laken de communicatie vanuit de gemeente.

Het college gaf eind oktober een tijdelijke vergunning af voor de verkoop van occasions. Classic Park was, ingegeven door een wetswijziging en de coronapandemie, op zoek naar een ander verdienmodel. Het museum ging daarom een samenwerking aan met Autobedrijf Van den Udenhout om op het terrein tweedehands auto’s en e-bikes te verkopen. De tijdelijke vergunning gold voor een periode van vijf jaar.

De rechter zette echter een streep door de vergunning. De gemeente heeft te weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen voor de verkeersstromen in de omgeving en er is niet duidelijk genoeg op papier gezet aan welke eisen Classic Park moet voldoen, oordeelde de voorzieningenrechter.

Nieuwe vergunning
De gemeente moet dus een nieuwe vergunning opstellen voor Classic Park. Classic Park mag overigens in de tussentijd wel occasions stallen en verkopen, maar slechts in beperkte mate.

De fracties van D66, PvdA-GroenLinks en SP willen ruim een maand na de uitspraak wel weten hoe het met de nieuwe vergunning staat. Zij vragen het college ook wat voor conclusies uit het benodigde onderzoek naar de verkeerssituatie zijn gerold.

De partijen willen graag dat de gemeente een vergunning voor een kortere periode afgeeft. Dit omdat dan de gevolgen van de coronacrisis volgens de vraagstellers eerder een jaar of twee zullen aanhouden. Dat is anders dan de ondernemer aangeeft: die vindt zelf vijf jaar al een relatief korte periode voor zijn bedrijfsvoering.

‘Gebrekkige communicatie’
Daarnaast laken de fracties de communicatie van de gemeente richting de omwonenden. Verschillenden van hen hebben de politiek laten weten dat zij zich onvoldoende geïnformeerd voelen over de verkoop van auto’s bij Classic Park. Om die reden willen de fracties een evaluatie met initiatiefnemers en omwonenden afdwingen als een eventuele nieuw afgegeven vergunning afloopt, nog voordat de vergunning verlengd wordt.

Ook de communicatie met de gemeenteraad is volgens de fracties beneden de maat. Zij zijn van mening dat de tijdelijke vergunning aan de raad had moeten worden voorgelegd voordat die werd afgegeven. De vraagstellers vinden dat de vergunning afwijkt van de afspraken zoals die zijn gemaakt in de Detailhandelsvisie en willen weten hoe het gemeentebestuur daarover denkt.

Zij zien voor de bedrijfsactiviteiten die Classic Park nu aan de Koppenhoefstraat wil uitrollen meer plek weggelegd op het toekomstige GreenTech Park: “Het terrein Vorst-Bzou volgens ons de perfecte plek zijn om een bedrijf op het gebied van elektrische fietsen te vestigen.” De fracties willen daarom dan ook weten of deze locatie überhaupt besproken is met Classic Park.

Uit de krant