Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 5283e7
Foto: PK-Photography
Human Interest

Boxtel op zijn best...

Boxtel op zijn best.

De Boxtelse Mary van Stekelenburg-van Kleef en haar broer Stefan van Kleef organiseerde afgelopen dinsdagavond een bingoavond bij de ‘Comsche Hoeve’ in Boxtel. Zij deden dit om geld op te halen voor een stamceltherapie voor hun neef Robert Schoonenberg die de ziekte Multiple Sclerose (MS) heeft.

De avond begon om 20.00 uur met een meer dan volle zaal. Er waren veel mooie en leuke prijzen ter beschikking gesteld door de Boxtelse middenstand. De hoofdprijs bedroeg een cadeaubon ter waarde van 500 euro, te besteden voor een weekendje weg in een luxe chalet in Renesse.

Robert woont samen met zijn Boxtelse vrouw Cindy Schoonenberg-Schraven en zijn twee tienerdochters, Zoë en Loïse, in Capelle aan den IJssel. De eerste symptomen kreeg Robert al in 2000, toen hij tijdens de voetbaltrainingen last kreeg van zijn voeten. In juli 2004 werd de diagnose MS gesteld. In 2008 kwam hij in een rolstoel terecht en sinds 2011 kan hij niet meer zonder deze rolstoel.

De gehele familie Schoonenberg was aanwezig op deze bingoavond en heeft intens genoten van de grote belangstelling.

In Nederland is Robert uitbehandeld, voor zijn vorm van MS is hier helaas niets meer dat zijn achteruitgang zou kunnen stoppen. In het buitenland wordt al een aantal jaar stamceltherapie toegepast als geneeswijze. Bij 84% van deze patiënten wordt met deze therapie de ziekte gestopt. Deze behandeling is echter zeer kostbaar en wordt niet door de ziektekostenverzekeraars in Nederland vergoed. Om alles goed te kunnen regelen is er een stichting genaamd ‘Robert’s Challenge’ opgezet. Het geld dat deze stichting ophaalt wordt niet alleen gebruikt voor Robert, maar ook voor andere patiënten die leiden onder deze ziekte.

Kijk voor meer informatie over Robert en de stichting op www.robertschallenge.nl

De bingoavond heeft buiten een heleboel tevreden mensen een bedrag opgehaald van tot nu toe van € 3.046,75 voor de stichting.

Via Robert en zijn familie willen wij iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan deze fantastische avond, dit was echt Boxtel op zijn best.

Tekst en foto's door Paul Kievit – PK-Photography

Brief van Robert zelf:

Beste mensen,

En dan is er een bingo, hoe is dat zo gekomen? Een aantal maanden geleden vertelde Stefan van Kleef mij dat hij mij wilde, nee ging helpen met het inzamelen van geld. Na verloop van tijd belde hij mij zuchtend op dat geld krijgen erg moeilijk was, maar spullen kon hij misschien wel krijgen. Ja, en nu? Ik belde Stefan een weekje later terug en zei: “Jij hebt spullen, bij Mary is er toch weleens bingo?” Ik geloof niet dat ik verder nog iets hoef uit te leggen…toch? Het was in twee woorden: Geweldig en Gezellig!

Ik ben Stefan van Kleef en Mary van Stekelenburg én al die andere mensen die geholpen hebben en gekomen zijn naar de Bingo super dankbaar! Ook een speciaal woord van dank aan alle Ondernemers, Winkeliers en Horeca uit Boxtel en omgeving die de geweldige prijzen voor de bingo hebben gedoneerd.

Het heeft tot een geweldig resultaat geleid, (€ 3046,-) ik ben nu zover dat ik kan melden dat ik in september 2017, voor de Stamceltherapie naar Spanje ga (ondanks dat er nog wel een paar duizend euro nodig zijn hoor).

Uiteraard ga ik door met inzamelen, ook na behandeling volgen nog een paar controlebezoeken in Spanje, maar ik en tevens mijn goede vriendin en mede MS-patiënt Anita Smeets uit Heesch gaan we helpen om ook de HSCT behandeling in Spanje te kunnen laten ondergaan.

Nogmaals, iedereen ontzettend bedankt!

Groetjes,

Robert Schoonenberg
Robert Challenge  ( www.robertschallenge.nl )

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>