Afbeelding

Compensatieregeling coronacontrole met terugwerkende kracht hervat

Algemeen

Boxtel - De gemeente hervat de compensatieregeling voor ondernemers en instellingen die extra kosten hebben gemaakt om bij de entree een coronacheck uit te voeren. De regeling loopt met terugwerkende kracht vanaf 26 januari, toen de coronatoegangsbewijzen op sommige locaties weer verplicht werden. Inmiddels is een coronacontrole nergens meer verplicht.

De regeling liep eerder al in de periode vanaf 22 september tot de lockdown. Toen horeca en sportkantines weer volledig mochten heropenen op 26 januari werd de regeling opnieuw opgestart. Commerciële horecazaken kunnen tot 1.500 euro vergoed krijgen, sportverenigingen en gemeenschapshuizen 250 en vrijwilligersorganisaties 150 euro per onderbouwde aanvraag.

De regeling geldt tot en met in ieder geval 26 maart. Kosten die in die periode gemaakt zijn kunnen vergoed worden. Het is niet aannemelijk dat ondernemers nu nog extra kosten zullen maken aangezien de QR-controles vandaag zijn komen te vervallen.

De gemeente heeft van het Rijk 125.995 euro ontvangen om aanvragen van te kunnen honoreren. Geld dat overblijft gaat weer terug naar de Rijksoverheid.

Uit de krant