Stichting Leergeld-voorzitter Arjen Witteveen ontvangt de cheque uit handen van John Brusselers, eigenaar van De Langspier. (Foto: Lionsclub Dommel & Aa)
Stichting Leergeld-voorzitter Arjen Witteveen ontvangt de cheque uit handen van John Brusselers, eigenaar van De Langspier. (Foto: Lionsclub Dommel & Aa) Foto: Lionsclub Dommel & Aa

Veertig gezinnen met smalle beurs kunnen zwemmen dankzij cheque Lionsclub

Algemeen

Boxtel - Minstens veertig gezinnen met een smalle beurs kunnen dankzij de cheque van Lionsclub Dommel & Aa het zomerseizoen genieten van een verfrissende duik in De Langspier. De Lionsclub haalde ruim 7.500 euro op met een golfevenement op Landgoed Velder, dat in mei gehouden werd. Dat geld gaat via Stichting Leergeld naar de gezinnen.

De cheque werd vorige week door Leergeld-voorzitter Arjen Witteveen bij het paviljoen aan de recreatieplas bij eigenaar John Brusselers verzilverd.

De overeenkomst houdt in dat gezinnen die gebruik maken van de hulp van de stichting kosteloos kunnen zwemmen bij de recreatieplas. Tot nu toe hebben zich daar dus zo’n veertig gezinnen voor aangemeld. Vanwege een korting die Brusselers de stichting gaf op de abonnementskosten kunnen meer gezinnen gebruikmaken van de mogelijkheid het zomerseizoen in Boxtel te zwemmen.

Lionsclub Dommel & Aa organiseert verschillende evenementen om daarmee geld in te zamelen voor lokale goede doelen. Dit jaar werd gekozen voor een tweedaags golftoernooi waarmee Stichting Leergeld Boxtel werd gesteund. Al bij het in ontvangst nemen van de cheque van 7.500 euro vorige maand beloofde Witteveen het geld goed te besteden.

Uit de krant