Foto: Arjen Kerkhoven
Foto: Arjen Kerkhoven Foto: Arjen Kerkhoven

Scouting Boxtel zoekt bestuursleden

Algemeen

Boxtel - Scouting Boxtel is op zoek naar bestuursleden. Dit omdat binnenkort de voorzitter, secretaris en een bestuurslid stoppen. De eerste rol die vrij komt is die van secretaris (november). In maart 2023 (voorzitter) en november 2023 (bestuurslid) komen de andere functies vrij.

Elke week organiseren ongeveer 130 vrijwilligers bij Scouting Boxtel activiteiten voor de driehonderd jeugdleden die bij de vereniging aangesloten zijn. Dat is elke keer iets anders: vlotten bouwen, boomklimmen, kamperen, knutselen, sporten, spelletjes spelen of vuur maken. Elke opkomst is uniek, maar bij alle activiteiten worden de kinderen uitgedaagd om spelenderwijs hun eigen grenzen te verleggen en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Het bestuur van de vereniging zorgt ervoor dat dit alles in goede banen geleid wordt en dat al die vrijwilligers ondersteund worden in hun werk. Het zorgt er daarnaast ook voor dat de financiën op orde zijn, vergaderingen georganiseerd worden en allerlei urgente zaken opgepakt worden. Ook draagt het bij aan de veilige plek die Scouting Boxtel voor iedereen is, bijvoorbeeld door iedereen een Verklaring Omtrent Gedrag te laten aanvragen of actuele thema’s onder de aandacht te brengen.

De komende tijd komen er enkele bestuursfuncties vrij. Voorzitter Mario de Keijzer, secretaris Janneke Greunsven en bestuurslid Olga Kea hebben zich jarenlang met veel plezier en passie ingezet voor de vereniging. Binnen afzienbare tijd zullen zij het stokje overdragen aan hun opvolgers. De rol van secretaris komt in november 2022 vacant. Per maart 2023 zoekt de vereniging een nieuwe voorzitter en vanaf november 2023 is er ruimte voor een algemeen bestuurslid. Een herverdeling van de rollen of taken binnen het bestuur is bespreekbaar.

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je de mogelijkheid krijgen om in Boxtel betekenisvol te zijn voor de ontwikkeling van kinderen? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je hier bovendien een paar uur per maand voor beschikbaar? Dan is Scouting Boxtel hard naar jou op zoek. 

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Janneke via secretaris@scoutingboxtel.nl. Zij kan alles over het bestuur en de vereniging vertellen.

Uit de krant