De tweede Kia, die Seniorenvervoer Boxtel afgelopen lente aanschafte.
De tweede Kia, die Seniorenvervoer Boxtel afgelopen lente aanschafte. Foto: Seniorenvervoer Boxtel

Seniorenvervoer Boxtel groeit door dankzij subsidie van Oranje Fonds

Algemeen

Boxtel - Het Oranje Fonds heeft een subsidieaanvraag van 5.000 euro toegekend aan Seniorenvervoer Boxtel. Het vervoersproject zette dit bedrag in voor de aanschaf van een tweede elektrische auto, maar denkt momenteel ook al na over de aanschaf van een derde voertuig om de vraag bij te kunnen houden. En daarvoor zijn zo’n 15 extra vrijwilligers gewenst.

Het seniorenvervoer rijdt in Boxtel tegen aantrekkelijke tarieven ritten voor 55-plussers. Bij de start van het vervoersproject afgelopen najaar was al snel duidelijk dat één elektrische Kia niet voldoende zou zijn om aan de vraag te voldoen.

De toename van het aantal ritten is te danken aan het feit dat steeds meer verenigingen en organisaties ook hun weg vinden naar de vervoersservice voor senioren. Zo heeft Seniorenvervoer Boxtel ritten uitgevoerd naar spiegeltent Bon Salon en verzorgt ze met regelmaat ritten voor Met je Hart. Bovendien rijden op de donderdagavond beide KIA’s naar de Orion in Lennisheuvel om deelnemers naar het koers rikken te brengen.

Het vaste aantal ritten per week neemt ook gestaag toe. Zo zijn er meer dan 60 ritten die elke week uitgevoerd worden naar bijvoorbeeld diverse fysiotherapeuten, het zwemmen, de harmonie en familiebezoek.

Vrijwilligers gezocht
De wens een derde voertuig aan te schaffen maakt dat er nu al vacatures ontstaan zijn bij Seniorenvervoer Boxtel. Zo worden 10 chauffeurs en 5 planners/dagcoördinatoren gezocht. De tekst voor de vacatures is te lezen op: https://www.seniorenvervoerboxtel.nl/vacatures-chauffeur-en-dag-coordinator-planner/

Geïnteresseerden kunnen een mail sturen naar teamleiding@seniorenvervoerboxtel.nl.

Uit de krant