Culturale opent traditioneel het theaterseizoen in Boxtel bij Podium Boxtel. Hier is muzikant Auke Stook te zien. Hij trad in 2018 op op de Culturale.
Culturale opent traditioneel het theaterseizoen in Boxtel bij Podium Boxtel. Hier is muzikant Auke Stook te zien. Hij trad in 2018 op op de Culturale. Foto: Cock Stam

Culturale 2022 leidt nieuw theaterseizoen in

Algemeen

Boxtel - Het theaterseizoen in Boxtel begint traditioneel met Culturale. Zo ook dit jaar, waar het seizoen op 17 september feestelijk ingeluid wordt bij Podium Boxtel.

Tijdens de Culturale kunnen bezoekers gratis deelnemen aan verschillende workshops, kijken naar theater, luisteren naar muziek en nog veel meer.

Het middagprogramma start om 15.30 uur met een workshop van Jessica de Bont van Ballestra, waarbij deelnemers een vechtscène leren maken zoals die te zien is in films en theaters. Ook zijn er workshops graffiti, illustreren en slagwerk.

Rond de klok van 18.00 uur kunnen kinderen voor 50 cent pannenkoeken kopen en is er een frietkar aanwezig. Daarna start het avondprogramma met onder meer een masterclass cartoontekenen van Boxtelaar Maarten Melis en optredens van Theaterkoor TINT en Boxtel’s Harmonie. Verder geven BOXtheater en kunstenaarscollectief Kunstlicht99 doorlopend demonstraties.

Culturale wordt afgesloten met een spetterend optreden van Mannen van Naam, drie muzikanten die hun sporen verdiend hebben in de pretpop- en theaterband Pater Moeskroen.

Je vindt het volledige programma op www.podiumboxtel.nl.

Uit de krant