Hans Mols.
Hans Mols. Foto: Mijngemeentedichtbij

Boxtel wil verder met ‘wijkmakelaar’

Algemeen

Boxtel - Ondanks dat Boxtel momenteel zonder zit, komen er in de toekomst weer ‘wijkmakelaars’ voor Boxtel. Tussen aanhalingstekens, omdat de naam in de toekomst nog wel eens kan veranderen, bijvoorbeeld naar ‘thema-makelaar’. Het aantal blijft wel hetzelfde: twee.

Dat meldt het gemeentebestuur na alle ophef die ontstond door de pensionering van Hans Mols. Mols was de enige wijkmakelaar die Boxtel nog kende en toen hij 1 september met pensioen ging, verdwenen de makelaars dus. Dit terwijl in het beleidsakkoord de functie duidelijk omschreven wordt als ‘belangrijk’ voor het uitvoeren van bewonersinitiatieven.

Desgevraagd laat wethouder Hans Heesen dan ook weten dat de functie die de wijkmakelaars hadden niet ineens wordt losgelaten. De gemeente heeft er ook jaarlijks geld voor over: tussen de 420 en 480 duizend euro. Het college beraadt zich echter nog op de precieze invulling van deze “contactfunctionarissen voor de openbare ruimte”, zoals Heesen ze noemt.

MijnGemeenteDichtbij, de ambtelijke fusieorganisatie met Gestel, is bezig met het opstellen van een functieprofiel voor een opvolger van Mols. “We verwachten op korte termijn de vacature te plaatsen”, schrijft het gemeentebestuur in een antwoord op eerdere vragen van BALANS. Het aantal wijkmakelaars, of hun opvolgers, wordt echter niet opgehoogd van twee naar vier, zoals de fractie graag ziet. Dat betekent dat er na de opvolger van Mols dus nog een extra wijkmakelaar aangetrokken zal moeten worden.

Tot er duidelijkheid is over de opvolger(s) van Mols kunnen inwoners met een (buurt)initiatief bellen naar het algemene nummer van de gemeente. 

Uit de krant