Afbeelding
Foto: Sander van Kasteren

Gemeente werkt aan app voor overlastmeldingen Vion

Algemeen

Boxtel - Er komt een app waarin omwonenden van vleesverwerker Vion bij kunnen houden of zij overlast ervaren van het bedrijf. De app wordt betaald door de gemeente Boxtel en is bedoeld om de maatregelen die Vion genomen heeft om geur en geluidhinder te beperken te toetsen.

De in ontwikkeling zijnde app werd aangekondigd in de tweede bestuursrapportage. Daarin is te lezen dat Boxtel 48.000 euro reserveert voor het (laten) ontwikkelen en in werking houden van de app. Daarin moeten omwonenden van Vion bij kunnen houden of zij overlast ervaren van Vion. Onder meer op het gebied van geur of geluid kunnen zij aangeven of zij klachten ervaren. Ook is het mogelijk aan te geven dat er van klachten geen sprake is.

Volgens een woordvoerder van de gemeente moet de app gezien worden als aanvulling op het recente geuronderzoek dat Vion zelf liet uitvoeren. Met de applicatie wil de gemeente meetbaar maken of er verbetering opgetreden is. “Hoewel wij volledig achter de inhoud van dit onderzoek staan, vormt het onderzoek waar wij nu opdracht voor geven nog een onafhankelijke toets van de effecten van de maatregelen”, laat de woordvoerder weten.

Wanneer de app precies klaar moet zijn kon de gemeente op dit moment nog niet melden. Mogelijk wordt dit bericht daar later nog op aangepast.

Uit de krant