De muzikanten van Holy Smoke. (Foto: Holy Smoke)
De muzikanten van Holy Smoke. (Foto: Holy Smoke) Foto: Holy Smoke

Holy Smoke brengt westernmuziek naar Kunstcafé Coupé

Algemeen

Boxtel - Het muzikale kwartet Holy Smoke treedt op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober twee keer op in Kunstcafé Coupé. Het muzikale viertal, bestaande uit Jan Bergman (zang en tromgeroffel), Jules Groenen (zang en bas), Adrie van Osch (zang en gitaar) en Hans Smit (zang, gitaar en mondharmonica) speelt muziek in het cowboythema.

De vier mannen zijn een jaar geleden bij elkaar gekomen om een nog onontgonnen muzikaal genre te gaan vertolken. Allen hebben hun sporen in de Boxtelse muziekwereld al verdiend. Ze noemden zichzelf Holy Smoke.

Kernthema’s in hun repertoire zijn cowboys, outlaws, sterke drank, kampvuren, stoomtreinen. Kortom het Wilde Westen zoals zij dat in hun jeugd met de paplepel kregen ingegoten. Inspiratie deden zij op in boeken als Arendsoog en Lucky Luke en natuurlijk in films en series zoals Rawhide, Bonanza en spaghetti westerns. Met een banjo, gitaar, bas, mondharmonica, tromgeroffel en meerstemmige zang brengen zij deze romantische tijden weer tot leven.

De optredens vinden plaats in Kunstcafé Coupé in Boxtel aan Stationsplein 4 op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober. Beide shows starten om 20.15 uur, het café is een uur eerder geopend.

Toegang kan gekregen worden door een mailtje te sturen naar a3vanosch@gmail.com met vermelding van het gewenste aantal personen en op welke datum je wilt komen. Als er nog plek is ontvang je bericht en het verzoek 10 euro per persoon over te maken.

Uit de krant