Logo mooiboxtel.nl
Filipe en Diana van den Borne, in kleding uit hun eigen collectie.   | Fotonummer: 67b686
Filipe en Diana van den Borne, in kleding uit hun eigen collectie. (Foto: Filipe Mode)
Bedrijfs nieuws

Mr. & Mrs. Filipe genomineerd voor landelijke retailvakprijs

Boxtel - Modewinkel Mr. & Mrs. Filipe is genomineerd voor een Dutch Retail Experience Award in de categorie Best Customer Experience Awards - Woman & Men. Een zeskoppige jury zal de winkel beoordelen op vlakken als winkelbeleving, aanbod, mate van maatschappelijke betrokkenheid en service ook wordt er een publieksprijs uitgereikt.

Eigenaar Filipe van den Borne was 'best verrast' toen hij de e-mail waarin stond dat hij toegelaten was tot de finale ontving. "Ik was eigenlijk alweer vergeten dat wij ons aangemeld hadden als kandidaat." Wel is hij, vanzelfsprekend, erg blij met de nominatie tot finalist. Waarom hij denkt dat de vakjury zijn zaak uit de vele inzendingen selecteerde? "Wij verkopen kleding die wij zelf óók zouden dragen."

De verkiezing is door vaktijdschrift Textilia in 2012 in het leven geroepen om vernieuwende modezaken extra in de spotlights te zetten. "Daarbij is 'experience' het sleutelwoord", aldus Van den Borne. "Wij zijn constant bezig met de presentatie van onze winkel en deze nominatie dwingt ons ook onze winkel weer eens kritisch tegen het licht te houden."

Mr. & Mrs. Filipe wordt op vijf criteria beoordeeld door een vakjury. Hoe die tot haar oordeel komt, is bij Filipe niet bekend: "Het kan goed dat ze met een mysteryshopper komen. Ik heb echt geen flauw idee." Als de winkel de eretitel wint, verandert dat volgens Van de Borne niet zo heel veel aan de zaak: "Maar je zet jezelf wel op de kaart. Er zijn één of twee merken die ik nog wel graag in de winkel zou hebben, maar die gaven altijd aan dat ze al op genoeg plaatsen in de regio verkocht werden. Wellicht kan ik hen met zo'n titel overtuigen om ze toch binnen te halen."

Ook voor het publiek is er de mogelijkheid om te stemmen op de kandidaten. Ga daarvoor naar bit.ly/dutchretail. Op 9 juli worden in de Amsterdamse Westergasfabriek de winnaars bekendgemaakt.


Ramadanactiviteiten voor jongeren leiden tot landelijke media-aandacht

Boxtel - Wat begon als een stageopdracht groeide voor Soufiane en Mohammed al snel uit tot landelijk nieuws. De jongens, beiden met islamitische achtergrond, bedachten een plan om aan Ramadan deelnemende jongeren 's nachts vermaak te bieden en zodoende nachtelijke overlast aan te pakken. Met succes. De afgelopen week kwam de NOS op bezoek en dat leidde, na media-aandacht toen zij hun plan naar buiten brachten, tot een nieuwe golf van aandacht.

Tijdens de Ramadan mogen islamitische mensen pas eten en drinken na zonsondergang. "Dus komt je energie ook pas later vrij", legt Soufiane uit. Hij vertelt dat na de maaltijd het laatste gebed is en dat veel jongeren dus pas rond middernacht uit de moskee komen. Vorig jaar leidde dat tot overlast en uiteindelijk tot een samenscholingsverbod rond de moskee bij Hoogheem. Volgens Soufiane was er eigenlijk weinig aan de hand, maar leidde het geluidsniveau van de nog napratende jongeren tot overlast.

Via hun studie Sport en Bewegen kwamen de islamitische Soufiane en Mohamed terecht bij Buurtsport Boxtel. Nicole van Spaendonk werd hun stagebegeleider. Zij zag de overlast die jongeren vorig jaar veroorzaakten met lede ogen aan en bedacht samen met de jongens een oplossing. Die oplossing bestaat uit het aanbieden van allerlei (sportieve)activiteiten aan de vastende jongeren in Brede School De Wilgenbroek. "Het idee voor de stageopdracht komt eigenlijk van Nicole", geeft Soufiane toe. En toen stond ineens de NOS op de stoep.

De Wilgenbroek is op reguliere dagen van maandag tot en met donderdag geopend vanaf 23.30 tot 2.30 uur. Op de vraag of de aanwezige jongeren dan niet naar school of werk hoeven de volgende dag antwoordt Soufiane lachend: "Jawel mijnheer, maar 18 uur niets mogen eten is lang! De meesten eten en drinken de hele nacht door om het overdag vol te houden."


Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>