Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 6255d3
Scholen

Sint-Christoffel pakt leegstand schoollokalen aan

Boxtel - Stichting Sint-Christoffel, het overkoepelend orgaan voor 8 basisscholen in Boxtel, gaat in samenwerking met de gemeente een actieplan opstellen om leegstand van schoollokalen tegen te gaan. Daarbij wordt, vooralsnog eerst in Boxtel Oost, bekeken of het in één pand samenwerken met partners in de voor- en naschoolse opvang, maar bijvoorbeeld ook inpandige logopedie of zorg tot de mogelijkheden behoort.

Recente prognoses van het aantal basisschoolleerlingen geven aan dat Boxtel binnen tien jaar een overschot van bijna 3.000 vierkante meter klaslokaal kent. Daarom ging directeur-bestuurder Ton Reijnen om tafel met de wethouder onderwijs, Marusjka Lestrade. Zij erkent de problematiek: "En een leeg lokaal kost een school veel geld. Het onderwijs moet af van die last."

In samenwerking met de gemeente moet op de korte termijn een plan van aanpak komen om de voorziene leegstand bij Sint-Christoffel een halt toe te roepen. "De nadruk ligt op samenwerken", licht Lestrade toe. "Je kunt dit zien als een doorontwikkeling van de brede school."

Bij het onderzoek wordt nadrukkelijk ook gekeken naar de mogelijkheid om personeel onder hetzelfde dak bij meerdere werkgevers onder te brengen. Daarbij moet gedacht worden aan een situatie waarbij een kind de hele dag dezelfde gezichten tegenkomt, zowel bij de opvang als op school.

De samenwerking moet 'op korte termijn' van start gaan, omdat er vanwege de bevolkingskrimp nu al een oplopende leegstand is, meldt Reijnen. Als het plan van aanpak in Boxtel Oost tot goede resultaten leidt, volgen de overige bij Sint-Christoffel aangesloten scholen op termijn mogelijk ook.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>