Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 2e5a22
Foto: Jan van der Steen
Algemeen

Neem een kijkje in het nieuwe wereldhuis te Boxtel

In het Wereldhuis in Boxtel zijn vakmensen uit de bouw nog hard aan het werk. Geïnteresseerden die een indruk wilden krijgen van het Wereldhuis en wat er bij de bouw allemaal komt kijken, konden afgelopen zaterdag een kijkje komen nemen tijdens de Dag van de Bouw. 

Het wordt een bijzonder huis voor mensen die vanwege dementie of lichamelijke problemen zijn aangewezen op (intensieve) zorg in een beschermde woonomgeving. Naar verwachting opent het Wereldhuis in september 2017 haar deuren.

Waar religies en culturen elkaar ontmoeten
Het Wereldhuis is een samenvoeging van de locaties Sefkat, Nieuw Beekvliet en Molenweide: een huis waar religies en culturen elkaar ontmoeten. Een huis waar samen leven – ondanks de verschillende culturen en religies – een vanzelfsprekend gegeven is. Alle gebruiken en gewoonten krijgen in het Wereldhuis een plaats. Zo worden er maaltijden uit alle windstreken geserveerd (onder andere halal) en vieren we het Lichtjesfeest, Suikerfeest en Kerstmis.

Warm thuisgevoel
Jan-Kees Metz, directeur cluster zorg en services, is trots op de nieuwe locatie. "In het Wereldhuis herkennen mensen hun geloof en/of cultuur en achtergrond. Dit geeft een vertrouwd gevoel. Maar het zijn vooral de contacten met mensen dichtbij, die zorgen voor een warm thuisgevoel. Aangenaam leven, wonen naar wens en ondersteuning dichtbij. Dat is waar Zorggroep Elde voor staat."

Kijkje achter de schermen
Mark van Diessen, projectleider namens Huybregts Relou: "We zijn trots dat we als partner met Zorggroep Elde mee mogen werken aan de transformatie naar het nieuwe Wereldhuis. Voor ons is de Dag van de Bouw een unieke manier om te laten zien wat onze branche te bieden heeft. Niet alleen om onze branche bij een breder publiek te laten zien maar vooral ook mooi dat dit ook voor de uiteindelijke gebruikers van het Wereldhuis alvast een kans is een kijkje achter de schermen te nemen."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>