Logo mooiboxtel.nl
(Archiefafbeelding)   | Fotonummer: e9992e
(Archiefafbeelding)
Algemeen nieuws

Wethouder zet zich in voor behoud brievenbussen

Boxtel/Liempde - Wethouder Eric van den Broek heeft de afgelopen weken een lobby gevoerd bij PostNL om enkele brievenbussen op sleutelposities in Boxtel en Liempde te behouden. Met wisselend succes: hij wist één brievenbus aan de Brederodeweg in Boxtel en één in het centrum van Liempde te redden.

De postmaatschappij had onder andere de brievenbus in het centrum van Liempde en een brievenbus bij dagbesteding De Werf op de nominatielijst staan om weggehaald te worden. Het postbedrijf krimpt het aantal brievenbussen flink in omdat er veel minder post verstuurd wordt dan voorheen. De minst gebruikte bussen sneuvelen daarbij als eerste.

In Liempde had de wethouder eerder al succes; de brievenbus in de Nieuwstraat blijft behouden en wordt verplaatst wordt tot nabij de supermarkt. De brievenbus nabij PiusX gaat echter wel weg.

Insteek van de wethouder was om PostNL nog eens kritisch te bevragen op de overwegingen voor het weghalen van de bussen en om in ieder geval twee brievenbussen voor de Boxtelse gemeenschap te behouden, namelijk die aan de Bosscheweg nabij Liduina en de bus aan het Pastoor van Besouwplein bij Dagvoorziening De Werf.

Op basis van de Zorgkaart Nederland en op basis van de geringe vulgraad van de betreffende postbus, wil PostNL voor wat betreft de brievenbus aan het Pastoor van Besouwplein de wethouder niet tegemoet komen. Inmiddels heeft ook Dagcentrum De Werf hierover zelf ook contact opgenomen met PostNL. De brievenbus wordt dagelijks gebruikt door cliënten die als activiteit een brief posten. Vooral voor cliënten die niet zelf de straat over kunnen ziet Cello het verdwijnen van de bus als groot gemis.

Het gesprek dat de wethouder voerde heeft het behoud van in ieder geval één Boxtelse brievenbus opgeleverd: die aan de Bosscheweg. Deze zou verdwijnen omdat de bus aan de Achterbergweg volgens PostNL hemelsbreed op eenzelfde afstand tot Zorggroep Elde zou staan. De loopafstand vanuit de zorginstelling naar de Achterbergstraat is echter 800 meter, terwijl de afstand naar Bosscheweg slechts 220 meter bedraagt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>