Logo mooiboxtel.nl
zijn Simon Smeulders (links), Teun van den Boer (rechtsvoor) en Daan van den Boer (rechtsachter) te zien   | Fotonummer: a50ae3
zijn Simon Smeulders (links), Teun van den Boer (rechtsvoor) en Daan van den Boer (rechtsachter) te zien (Foto: Teun Verhagen)
Sport nieuws

Blox Heren 1 kampioen in sfeervol Braken

VC Blox HS 1 – ODI HS 2

Zaterdag was het zover. De laatste wedstrijd van het seizoen. Niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen, maar ook dé kampioenswedstrijd. Er moesten 3 sets gewonnen worden tegen ODI, wat mogelijk zou moeten zijn gezien de ranglijst.

De sfeer zat er in ieder geval goed in, aangezien de meiden van de C1 net daarvoor al kampioen waren geworden door overtuigend te winnen van Volley Tilburg. 
Voor de wedstrijd van de heren waren er dj's aangesteld en extra tribunes om het speelveld heen gebouwd. En het zat stampvol. 
Sander Sterken moest de wedstrijd helaas missen, omdat hij zo nodig op vakantie moest. Verder was Thijmen niet helemaal fit en deed Elmer Brockotter mee. 

In de eerste set bleef er niks over van ODI. Blox beleefde een droomstart en won de set met 25-10. 
Blox bleef in dezelfde opstelling staan en begon dus met dezelfde namen aan de tweede set.
Deze set was een stuk spannender, 25 punten waren zelfs niet genoeg om de set binnen te slepen. Elmer kwam op het aan einde binnen de lijnen voor een aanvallende impuls en hij wist wel raad met de ballen van Paultje. De set werd uiteindelijk binnengesleept met 27-25. 
De derde set was nog spannender dan de tweede. De mannen hoefden nog maar één set te pakken, maar dat zorgde blijkbaar alleen maar voor extra zenuwen. De passing was heel wisselvallig waardoor de aanval niet altijd soepel verliep. Tijdens een time-out van fanatieke coach Jeroen Verhagen werden de neuzen weer dezelfde kant op gericht zodat er weer meer beleving in het spel kwam. ODI bleef in de nek van VC Blox hijgen, maar Blox won (25-23). 
Tussen de punten en sets door maakten Tom van Duijnhoven en Joep van de Wal genoeg lawaai met de geluidsinstallatie waardoor iedereen vol energie en enthousiasme de wedstrijd beleefde. Zowel het publiek als de spelers. En voor zover dat nog niet genoeg was, had Ruud van den Broek de ingeving om op eigen wijze het publiek op te zwepen. 
Oh ja, nog even een klein detail: na de derde set was Blox dus officieel kampioen! De zaal brak los en de tegenstander, feliciteerde de mannen gelijk. Ze hadden zelfs een alcoholische versnapering bij, helaas voor Paultje en Thijmen dat ze de magische leeftijdgrens van 18 nog niet bereikt hebben. 
Maar dus, de vierde set moest wel nog even gespeeld worden.
Nadat iedereen weer tot bedaren was gekomen, werd er begonnen aan de vierde set. Ditmaal begon Thijmen en bleef Tintin aan de kant. Deze set was heel rommelig en de uitkomst van de set deed er niet meer toe, maar het team wilde toch leuk afsluiten na het publiek. Althans, zo werden ze tijdens een time-out toegesproken door de coach. Dit werkte, want na enkele leuke aanvallen en reddingen werd de set alsnog gewonnen met 25-22. 

Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig op het veld en in de kantine, waar zelfs de erg sportieve tegenstander vrolijk aan deelnam. 

Ten slotte wil ik nog even herhalen wat voor superprestatie dit team heeft neergezet, dat zich in drie seizoenen letterlijk van beneden naar boven werkte en nu beloond wordt met het kampioenschap. Dat is mede te danken aan de coach, die het team op heel veel vlakken heeft verbeterd, zowel individueel als in teamverband. 
Volgend jaar gaan de heren naar de tweede klasse en we zijn erg benieuwd hoe ze zich daar zullen handhaven. 

Hopelijk komen er volgend seizoen net zoveel supporters als afgelopen jaar. Namens alle mannen (en jongetjes) van Heren 1 super bedankt voor alle aanmoedigingen zaterdag en bij alle andere wedstrijden.

Tot volgend seizoen en in de tussentijd: Blox ze!!!

Tekst: Teun Verhagen
archieffoto
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>