Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: e26072
Foto: Teun Verhagen
Sport nieuws

Bloxdames walsen over PSV heen

VC Blox DS 1 - PSV DS 3

In de laatste wedstrijd van dit seizoen én de laatste wedstrijd van beide set-upsters Nienke Bosma en Bente Kivit hebben de dames van Blox op een formidabele wijze PSV de gehele wedstrijd in een ijzeren greep gehouden. Met een winst van 3-1 op nummer drie van deze competitie is dit seizoen fantastisch afgesloten en eindigen de dames keurig in de middenmoot in hun eerste jaar van de seniorencompetitie.

In de eerste set van de wedstrijd gaat de stand gaat gelijk op en is het spannend. Het wordt 3-3, 7-7 en vervolgens 10-10. Aan Bloxzijde is veel beweging waardoor er goed kan worden verdedigd en er ook mooie aanvallen op de mat worden gelegd. Nienke gooit mooie tweede ballen over het net en Hans (Hanna van Esch) staat goed en hard aan te aan te vallen. Elke van Rooij heeft scherp in de gaten wanneer de ballen uit gaan en verdient op die wijze veel punten. Gastspeelster Linda Sandbergen speelt op mid een puike partij en scoort veel punten. Even verslapt de concentratie en PSV loopt uit tot een voorsprong van 20-17 waarop Luc Kivit een time-out aan vraagt. Na de time-out zitten de dames weer in de juiste flow. Na harde smashes van Herbie (Maud Herberigs), Grietje (Hannah Verhagen) en Hans staat het 22-22 en gaat Blox erop en erover en sleept de set binnen met 25-23.

Grietje staat aan het begin van de tweede set goed te serveren en Elke zet een goed blok waardoor Blox direct een voorsprong neemt. Na goede servicereeksen van Janne Ariens en Linda staat Blox voor met 10-4. Ook Hans laat zich gelden met een goede servicereeks en slaat en passant een hele scherpe en harde sprongservice. Het wordt 15-5 voor Blox. De dames staan lekker aan te vallen door goede set-ups van Nienke en na een mooie midaanval van Elke staat het 20-09. Grietje beëindigt de set zoals ze begon maar dan met een harde 3-meter aanval waarmee de eindstand op 25-15 voor Blox komt.

In het begin van de derde set start PSV sterk en loopt uit tot 7-4. Na een mooie smash van Hans loopt Blox in tot 8-7. Met weer een harde 3-meter bal van Hans en mooie smashes van Maud blijft Blox in het spoor van PSV. Nienke staat in haar laatste wedstrijd voor Blox al drie sets uitstekend te set-uppen en daar waar nodig neemt Janne als Dia de set-up over waardoor de aanval soepel blijft lopen. Ook verdedigend steekt het goed in elkaar. Na een fantastische smash van Hans binnen de 3 meter lijn is de stand 17-17. Janne plaatst in deze fase van de wedstrijd een service precies in het hart van het punt waar zij-en achterlijn bijeenkomen. Door een mooie prikbal van Linda en een goed blok  van Elke komt Blox op voorsprong waarna de set wordt gewonnen met 25-20. 

In de vierde en laatste set gaat Janne het veld in als set-upper. Deze set is bijna een kopie van de eerste set. We houden tot 11-8 een voorsprong maar slagen er niet in om verder uit te lopen door een mindere concentratie. We laten PSV inlopen en de stand komt op 12-12 waarna PSV een voorsprong neemt van 17-13. Blox blijft lekker gevarieerd aanvallen vanaf elke positie in het veld en Elke plaatst nog een mooie bal net achter het blok en we lopen in tot 22-22. Helaas weet PSV de setwinst te pakken met 25-23.

Lekker om op deze wijze dit superseizoen uit te luiden! Twee keer winnen van de nummer drie van deze competitie en dan de manier waarop! De dames hebben dit seizoen bewezen dat het een goede keuze is geweest om de stap van meisjes-A naar Dames senioren te maken! Jammer dat we afscheid moeten nemen van Nienke en Bente, twee dames die vanaf de lagere school deel hebben uitgemaakt van dit team en als set-upsters mede bepalend zijn geweest voor het gevarieerde aanvalsspel van de Bloxdames.

Hannah Verhagen, Hanna van Esch, Juliette Pruijn, Elke van Rooij, Iris Kleine, Carmen Steenbakkers, Nienke Bosma, Bente Kivit, Maud Herberigs, Maud van de Loo, Luc Kivit en gastspeelsters Janne Ariëns en Linda Sandbergen.

Foto en tekst: Teun Verhagen

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>