Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: e905fd
Foto: Cock Stam
Algemeen nieuws

ANWB Streetwise

Liempde- Op maandag 27 maart startte het 'jaarproject verkeer' op Brede School Liempde (Basisschool de Oversteek, de Peuterhof en Kindercentrum Kindertuin). Ook andere kinderopvangorganisaties binnen Liempde werkten vanaf dat moment aan het thema “verkeer”.

Dinsdagmiddag was de eerste dag van de afsluiting, van de groepen 3 tot en met 8, van het jaarproject. de afsluiting gaat 2 dagen duren.

- Tijdens Blik en Klik leerden de kinderen van groep 3 en 4 over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto werd geoefend met een spannende gele elektroauto.

- Hallo Auto leerde de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mochten zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger kwam in deze les aan bod.

- Trapvaardig trainde de kinderen van groep 7 en 8 in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsten over een uitdagend parcours en trainden moeilijke manoeuvres. Ook reden ze met een zware rugzak op. Hiermee werden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>