Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 720450
Foto: Bas Oremans
Human Interest

Bert van Ruremonde neemt als penningmeester afscheid van Fanfare Concordia Liempde

MENSEN VORMEN DE SLEUTEL TOT EEN ORGANISATIE "WAAR MUZIEK IN ZIT."
Afgelopen week tijdens de Algemene ledenvergadering van Fanfare Concordia Liempde nam Bert van Ruremonde, na 41 jaar, afscheid als bestuurslid van de Liempdse fanfare.

Op 21 jarige leeftijd begon hij in het bestuur als vertegenwoordiger van de drumband die op dat moment een stuk groter was dan de feitelijke fanfare. De bestuursvergaderingen waren op zondagmorgen, na de heilige mis. Van Ruremonde voelde zich als een broekie tussen de "eliten". Nadien heeft hij verschillende bestuursfuncties binnen de fanfare bekleed maar sinds 1991 vervulde hij de functie van penningmeester.

Als hoogtepunten van zijn bestuursperiode ziet hij wel dat het is gelukt de vereniging financieel gezond te houden. Hiervoor moest er wel een sterk beleid gevoerd worden en hebben er soms vele gesprekken plaats moeten vinden ter verkrijging van onder andere subsidiegelden. Daarnaast is natuurlijk de opbouw van cultureel centrum "De Serenade" onder voorzitter Ad Schoenmakers iets wat hij als hoogtepunt heeft ervaren. Van Ruremonde zal ook in het bestuur van deze stichting en die van de Liempdse Boerenmert actief blijven. Trots is hij ook op het verschijnen van het boek van Fanfare Concordia Liempde in het jubileumjaar enkele jaren terug, en op de wijze waarop de vereniging steeds weer jong publiek weet te betrekken en te behouden.

In de loop der jaren heeft van Ruremonde vele voorzitters meegemaakt en hij is er van overtuigd dat "zijn clubke" geen gemakkelijke vereniging is om te besturen. De muzikanten zijn allemaal erg betrokken bij de vereniging en hebben snel hun mening klaar. Daarom zal de Liempdse fanfare altijd een sterke voorzitter nodig hebben, om de zaak in goede banen te leiden. Van Ruremonde zal zeker zijdelings betrokken blijven bij de vereniging. Voor advies is hij bereikbaar en natuurlijk zal hij zich blijven inzetten voor de gemeente- en HaFa-contacten. Het is en blijft "zijn clubke."

Zoals de titel van het beeldje wat hij bij zijn afscheid heeft gekregen zegt, is volgens van Ruremonde het succes van een goede vereniging te vinden in het samenwerken van de leden. Het is de mens die het moet doen! Het penningmeesterschap van Fanfare Concordia Liempde wordt overgenomen door Joyce Rombauts.

Foto en tekst: Bas Oremans

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>