Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 4b38c7
Foto: HCB '92
Sport nieuws

Wedstrijdverslagen HCB'92 DS1 / A-jeugd/ DS2

PSV maatje te groot voor HCB’92
Afgelopen zondag klonk het fluitsignaal als startsein van de een na laatste wedstrijd van het zaalseizoen. De Boxtelse dames namen het in eigen huis op tegen PSV Handbal. Beide teams waren erg gewaagd aan elkaar dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.  

De eerste vijf minuten waren de teams nog druk bezig met alles organiseren in het veld.  PSV wist na enige tijd de score te openen. Judit Bànyai had hier direct antwoord op, na de rechteropbouw te hebben gepasseerd knalde ze de bal langs de oren van de doelvouw. De tegenpartij liet ook meteen weer van zich horen, door snel samenspel raakten ze meerdere malen het doelnet. HCB’92 reageerde sterk en wist de voorsprong van de tegenpartij terug te brengen naar 1 doelpunt verschil. Inge van Drunen showde meerdere malen haar ouderwetse onderhandse afstandsschot, Mandy van Abeelen wist medespeelsters vrij te spelen en zelf een doelpunt te maken en Gitte Vanhout passeerde vanuit de hoek de Eindhovense keepster. Daarnaast stopte de doelvrouw van HCB’92 Mary Swinkels een penalty en dat bracht de ruststand op 6-7.

In de rust gaven de coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert het team enkele tips voor de tweede helft. Mooie combinaties werden opgezet door HCB’92 waar verschillende doelpunten uit voort kwamen. Nonja van de Langenberg werd regelmatig vrij gespeeld in de hoek en wist de bal in de goal te leggen. De tegenpartij was echter ook sterk en door enkele lange dames in hun verdediging konden ze de bal regelmatig onderscheppen en stonden ze steeds enkele punten voor op de Boxtelse dames. Aan beide zijden werden veel doelpunten gemaakt. Liza van Rooij wist na een onderschepping vrij te komen op de cirkel en Manon Foolen liet een prachtige schijnbeweging zien en zo verhoogden ze allebei de score. In de laatste minuten van de tweede helft verzilverde van Drunen nog een penalty. Aan het einde van de wedstrijd liet het scorebord een score van 15 – 21 zien in het voordeel van de dames van PSV.  
Auteur:  Miranda van Engelshoven

HCB’92 A-jeugd verliest van Olympia’89
Op de vroege zondagochtend, met ook de start van de zomertijd, stond er voor de A-jeugd een thuiswedstrijd op het programma. Met de gedachten dat er gewonnen kon worden startte HCB’92 met goede motivatie aan de wedstrijd. Uit eerdere wedstrijden wist HCB’92 wie de gevaarlijkste schutter was van het team uit Heesch en Manon Vriens zette haar dan ook vast middels mandekking. Toch stond HCB’92 al snel met 0-2 achter, maar niet door de topscoorster van hun team. Anouk Foolen opende voor HCB’92 de score door met een sprongschot de bal er hard in te knallen. Olympia’89 wist in het begin makkelijk te scoren door het goed vrijspelen van de hoeken en de onverwachte afstandsschoten. Het was wederom Anouk Foolen die wist te scoren op dezelfde manier als haar eerste goal. De eerste helft kwamen de Boxtelse doelpunten alleen van diegene met de naam Anouk, want ook Anouk Schellekens wist met een sprongschot de keepster van de tegenstander te passeren. Olympia’89 oefende genoeg druk uit op de verdediging van HCB’92 en hierdoor kwamen de hoeken steeds vrij en die wisten dan ook regelmatig te scoren. Ook Anouk Foolen wist weer te scoren met haar actie. Door het goed aanspelen van Gitte Vanhout kon Anouk Foolen de break-out af te ronden. Waarmee de stand op 5-7 in het voordeel van Olympia’89 kwam en dat was ook de ruststand.

Na goede tips van coach Elly Meulendijk gingen de dames van HCB’92 met de juiste instelling het veld weer in. Dit was ook te merken, want de eerste goal werd gemaakt door Liza van Rooij. Waarop Anouk Foolen weer volgde en ook Veerle van Abeelen stond goed op te letten, want bij het opvangen van een terugkaatsende bal kon ze de bal vanaf de cirkel erin gooien. Door deze goals stond de stand gelijk op 8-8. De A-jeugd was een beetje aan het zoeken hoe het haar cirkelloper kon aanspelen, waaruit vervolgens gescoord kon worden. HCB’92 wilde bij blijven en dit lukte door goed samenspel van Liza van Rooij en Gitte Vanhout. Ondanks goed verdedigwerk van Bruni van den Biggelaar, wisten de dames van Olympia’89 er de laatste tien minuten nog een paar ballen in te gooien. Er zat in de laatste fase van de wedstrijd meer overtuiging in het spel van de bezoekers om de volle winst mee naar huis te nemen. HCB’92 had ook wat pech, het leek wel of er aan Boxtelse kant werd  geoefend op een oefening uit de training, waarbij het de bedoeling is dat de paal en de lat wordt geraakt ipv te scoren. Dit lukte goed echter dat leverde helaas geen doelpunten meer op en was de eindstand 9-13 voor Olympia’89.  
 Auteur: Manon Foolen

HCB’92 DS2 speelt een topwedstrijd
Afgelopen zondag stond de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. De tegenstander was MHV’81 uit Mill. De eerste drie goals van HCB’92 werden gemaakt door Judit Bànyai. Zij wist goed door de verdediging heen te breken en zo de eerste punten te pakken. Echter liet de tegenstander dit niet zomaar gebeuren. Zij wisten op hun beurt te scoren met afstandsschoten vanuit het midden waardoor het 3-4 stond. In de aanval bleken de kansen op links voor HCB’92 doeltreffend. Zowel Wendy Schoenmakers als Judit wisten vanuit deze hoek goed te scoren en zo stond het 6-4. Over en weer deelde scheidsrechter Martin van Nunen penalty’s uit. Bij een stand van 7-5 wist Wendy haar tweede goal te maken. Het volgende doelpunt van MHV’81 betekende een gele kaart en later ook 2 minuten tijdstraf voor invalspeelster Bruni van de Biggelaar. Dit betekende echter dat HCB’92 goed aan het aanpakken was in de verdediging, maar soms net een tikkeltje te laat. De Boxtelse dames waren vervolgens weer aan zet en er volgden twee goals vanuit de rechterhoek, gemaakt door Daniëlle Troeijen en wederom Judit. De tweede penalty voor HCB’92 werd helaas gestopt door de keepster van MHV’81. Inmiddels had HCB’92 een voorsprong genomen toen MHV’81 nog een penalty mee kreeg en deze wist te scoren. Daniëlle kreeg hierbij als tweede speelster 2 minuten. Met 12-10 ging HCB’92 de rust in.

Tijdens de rust werden de dames door stand-in coach Hèlen Berkelmans gecomplimenteerd met het spel. De dames waren goed bezig, werkten hard en vooral ook samen. Na de rust opende Judit de tweede helft met een schot vanuit de linker opbouw. Het antwoord van de tegenpartij was een schot tussen de benen door bij keepster Mary Swinkels. Daniëlle was inmiddels weer terug in het veld en wist te scoren vanuit de midden opbouw met een laag afstandsschot. Ongetwijfeld was Judit “man off the match”, ze kreeg de meeste mogelijkheden om te scoren, echter dit was een verdienste van het hele team die hier ook aandeel in hadden. Na diverse rake goals van HCB’92 werd de verdediging van MHV’81 te fel wat resulteerde in een penalty voor HCB’92. Deze werd genomen door Judit en was raak. Bij een stand van 18-13 kreeg HCB’92 wederom een penalty. Deze kans werd met beide handen aangegrepen door Daniëlle die wist te scoren. Na twee goals van de tegenpartij, waren de laatste twee doelpunten weer voor HCB’92. Bruni zorgde met een prachtig schot vanaf de linker opbouw voor het 20e doelpunt. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Wendy. Eindstand 21-15.

De dames waren na afloop van de wedstrijd superblij. Hier en daar zijn er nog puntjes voor verbetering, maar de verdediging stond veel sterker dan normaal en de tegenstander had daar de nodige moeite mee. Dit gevoel neemt HCB’92 zeker mee naar volgende week. Dan zal de laatste wedstrijd van dit zaalseizoen plaatsvinden.
Auteur: Marianne Stoesser

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>