Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 341cdd
Foto: Kees Voets
Sport nieuws

BFF-toernooi voor meiden in aanloop naar het EK vrouwenvoetbal bij DVG Liempde.

BFF-toernooi voor meiden in aanloop naar het EK vrouwenvoetbal bij DVG Liempde.

Zo veel mogelijk meisjes laten bewegen. Dat is het belangrijkste doel van Best Football Friends (BFF), een project in opdracht van de provincie Noord-Brabant. In de gemeente Boxtel wordt op vrijdagavond 12 mei een van de 29 BFF-toernooien gespeeld. Dat gebeurt vanaf 18:00 uur op sportpark De Roode Bleek, Sportlaan 2 te Liempde in samenwerking met voetbalclub DVG uit Liempde. Meiden kunnen zich via www.bfftoernooien.nl inschrijven voor het toernooi, en daarbij meteen hun vriendinnen uitnodigen om ook mee te doen.

Dertig Brabantse gemeenten doen mee aan het project, dat gelinkt is aan het EK vrouwenvoetbal dat komend jaar gehouden wordt in Nederland. Van 16 juli tot en met 6 augustus wordt door 16 landenteams gespeeld in stadions in onder meer Tilburg en Breda.

Het EK biedt een geweldige kans om zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen en betere randvoorwaarden te creëren voor meisjes- en vrouwenvoetbal bij (sterke) verenigingen. De doelgroep van BFF is meisjes tussen de tien en veertien jaar. Het doel is dat ze met hun beste vriendinnen gaan voetballen en plezier maken. Via hun telefoon of tablet kunnen de meiden zich op een online platform inschrijven, bij voorkeur samen met een vriendin, voor de BFF-toernooien die georganiseerd worden door de deelnemende gemeenten. De beste teams team stromen door naar regiofinales en uiteindelijk zelfs naar de provinciale finale vlak voor het EK. Ambassadrice van het project is Daniëlle van de Donk, die voetbalt bij Arsenal en in het Nederlands elftal.

Herman van Wanrooij, wethouder Sportzaken gemeente Boxtel : "Als gemeenten ondersteunen we de doelen van de BFF-toernooien natuurlijk van harte. Mooi dat alle meisjes in onze gemeente, en ook daarbuiten, op deze manier de mogelijkheid hebben om op een leuke manier in beweging te komen, en hopelijk ook te blijven. Ik wens ze heel veel succes, en ik hoop het team uit onze gemeente terug te zien op de finale."

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant: "Dit EK biedt een geweldige kans om met deze sport zoveel mogelijk meisjes te laten bewegen. Ik hoop ook dat het vrouwenvoetbal er door groeit en meer meisjes de weg weten te vinden naar meer voetbalverengingen. Uiteindelijk moeten ook alle meisjes op hun eigen niveau kunnen voetballen. Van recreatie- tot en met selectievoetbal. Want in Brabant moet iedereen zijn of haar talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen."

Deelneemsters die nadere info over het BFF-toernooi bij DVG willen , kunnen contact opnemen via keesvoets@home.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>