Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 03a062
Foto: HCB '92
Sport nieuws

Wedstrijdverslagen HCB'92 E1/C-jeugd/A-jeugd

HCB'92 E1 kansloos tegen Tachos E2

HCB’92 E1 begon, afgelopen zondag, in Waalwijk fanatiek tegen RED/RAG Tachos E2. Maar al snel werd duidelijk dat de jongens en meisjes van Tachos E2 toch echt een maatje te groot waren voor de meisjes HCB’92 E1. Ondanks dat Yasmine Steenbakkers in de eerste helft en Robi Schoenmakers in de tweede helft zelfverzekerd in de goal stonden, vlogen de ballen om hun oren. Verdedigend werd er ook erg hard gewerkt door de meisjes van HCB’92. Een enkele keer lukte het hen om de bal te veroveren. Jara Schoenmakers kwam een paar keer door de verdediging van Tachos. Met mooie schijnbewegingen, vrij voor goal, maar de bal kwam niet langs de keeper. Ook werd zij een keer aan de arm weggetrokken, maar werd haar een shoot-out onthouden. Er werd door allemaal goed geprobeerd om het veld breed te houden, maar steeds zat Tachos ertussen en sloegen steeds de bal uit de handen van HCB’92. Met rust stond het dan ook al 11-0 voor Tachos E2.

In de tweede  helft zat HCB’92 E1 er dan ook aardig doorheen, het terugkomen om te verdedigen lukte door een aantal maar moeizaam. Toch bleven ze knokken om van die vervelende 0 af te komen. Dit lukte uiteindelijk met 2 prachtige goals van Fanni Török. Eindstand 24-2. 
Geschreven door coach Wendy

HCB’92 C-jeugd geeft het op het einde uit handen

De Meisjes C van HCB'92 hadden zaterdagmiddag een uitwedstrijd in Boekel. De eerste aanval van tegenstander Habo’95 werd door HCB’92 goed verdedigd en vervolgens probeerde een Boekelse speelster te scoren van  afstand , maar de bal werd gestopt door Anouk Foolen die de eerste helft in de  goal stond.  Daarna pakte HCB’92 het initiatief, Anouk Schellekens  scoorde tweemaal achter elkaar waardoor HCB’92 met 0-2 de voorsprong nam. Door een afstandsschot van Habo’95 werd de stand 1-2 en hierna had Habo’95 de goal gevonden en kwam zelfs op 3-2. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, het ging gelijk op. Als HCB’92 uitliep dan kwam Habo’95 weer terug. Door doelpunten van Samantha Peijnenburg, Veerle van Abeelen, Lieke van Rooij, Anouk Schellekens ging HCB’92 met 1 punt voordeel de rust in, ruststand 7-8.

De tweede helft werd Anouk Foolen in de goal vervangen door  Veerle. HCB’92 nam een comfortabele voorsprong naar 7-11 door doelpunten van Tess Berkien, Lieke van Rooij, Anouk Schellekens en Anouk Foolen. Habo’95  liet het er niet bij zitten en bracht de stand weer terug naar 12-12. Pogingen van Renske Wagemans om te scoren lukte maar niet terwijl  de thuisspelende ploeg wel tot scoren kwam. Anouk Foolen wist met een break-out weer te scoren en bracht de stand op  13-13. Laatste fase ging HCB’92 te gehaast spelen en door vele break-outs en afstandsschoten bracht Habo’95 de eindstand op 18-14 in haar voordeel. Auteur: Anouk Foolen

HCB’92 wint zwaarbevochten wedstrijd van EHV

De dames van HCB’92 reisden afgelopen zondag af naar Eindhoven om het op te nemen tegen de dames van EHV. Geconcentreerd begonnen de dames uit Boxtel, met behulp van verschillende invalspeelsters, aan de wedstrijd. HCB’92 beschikte maar over één wissel, dus coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert hadden de dames geïnstrueerd om de verdediging neer te zetten zoals alleen HCB’92 dat altijd kan en in de aanval eigen spel te spelen en af en toe de rust te pakken.
Ondanks dat er goed verdedigd werd waren de eerste 3 openingstreffers in het voordeel van EHV. EHV had een erg defensieve verdediging, waardoor de dames van HCB’92 in het begin van de wedstrijd moeite hadden om elkaar vrij te spelen. De openingstreffer aan de kant van HCB’92 nam Janneke Eijkemans voor haar rekening nadat ze de verdediging met een mooie schijnbeweging was gepasseerd. Er werd aan beide kant flink verdedigd, echter HCB’92 wist door goals van Eijkemans, Mandy van Abeelen en een prachtige break van invalspeelster Manon Foolen de rust in te gaan met een kleine voorsprong: 4-5.

Waar de dames van HCB’92 het vorige wedstrijd het in de tweede helft hadden laten afweten, waren de dames niet van plan om dit deze wedstrijd nogmaals te laten gebeuren. Er werd door de dames van HCB’92 flink geknokt om de verdediging dicht te houden en in de aanval kansen te creëren. Het ging in de tweede helft gelijk op en EHV wist richting het einde van de wedstrijd nog op gelijke hoogte te komen. Echter door treffers van Inge van Drunen, een break van Eijkemans en een prachtige afstandsworp van Abeelen trok HCB’92 aan het langste eind en werd deze spannende strijd met een overwinning afgesloten; 7-8.  
Auteur:  Inge van Drunen

Tremeg maatje te groot voor HCB’92 A-jeugd

Afgelopen zondag reisde de A-jeugd van HCB’92 af naar Gemert om daar te handballen tegen Tremeg. Aan het begin van de wedstrijd moest HCB’92 nog even de verdediging vinden, waardoor de eerste vier doelpunten voor Tremeg er gemakkelijk en snel in gingen. Anouk Foolen wist de score te openen voor HCB’92 met een mooi 1-2tje met Liza van Rooij. Het tweede doelpunt viel snel doordat Liza zich mooi vrijspeelde op de cirkel.  Anouk Schellekens wist de 5-3 te scoren door een mooi afstandsschot. De Boxtelse verdediging stond nog steeds niet goed waardoor Tremeg weer een aantal keer kon scoren. Veerle van Abeelen kreeg een penalty mee, die werd benut door Liza van Rooij. Anouk Foolen wist voor de rust ook nog het doel te vinden doordat ze de bal goed onderschepte en een break out liep. Ruststand 15-5 in het voordeel van Tremeg.

HCB’92 begon de tweede helft sterk en wist de eerste twee doelpunten te maken. Anouk Foolen met een mooi afstandsschot en Veerle die mooi doorstartte op de cirkel en de bal goed aangespeeld kreeg door Lindy van Haaren. Na een aantal doelpunten van Tremeg door het niet op tijd terug zijn in de verdediging van HCB’92, wist Gitte Vanhout vanuit haar favoriete hoekje twee keer te scoren.  Door weer goed doorgaan op de verdediging van Tremeg, kreeg Veerle wederom een penalty mee, deze werd benut door Anouk Foolen. Het dertiende doelpunt voor HCB’92 werd gemaakt door Bruni van de Biggelaar, nadat Manon Vriens een gat voor haar trok. Na een goed blok in de verdediging door Bruni van de Biggelaar, kon Manon Foolen een break-out aanspelen naar Anouk Foolen en zij wist te scoren. Het laatste doelpunt voor HCB’92, een penalty, werd gemaakt door Liza.

In de tweede helft stond de verdediging van HCB’92 sterker, door goed te praten en aan te sluiten, toch was Tremeg een maatje te groot en werd de eindstand  30-15.
 Auteur: Liza van Rooij


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>