Logo mooiboxtel.nl
Op de foto ziet u Sten IJsseldijk (nr 19) in actie. Verder Sander Sterken (nr 28), Teun Smit (nr 26) en de coach Jeroen Verhagen.    | Fotonummer: 4a75a4
Op de foto ziet u Sten IJsseldijk (nr 19) in actie. Verder Sander Sterken (nr 28), Teun Smit (nr 26) en de coach Jeroen Verhagen. (Foto: Teun Verhagen)
Sport nieuws

Wedstrijdverslagen VC Blox Heren 1/Ds1

Wedstrijdverslag VC Blox Heren 1 – Hajraa HS 7
Degelijke overwinning met eerste mini van de maand

Afgelopen zaterdag speelden de heren uit Boxtel tegen de mannen van Hajraa, bekend van het grote internationale toernooi dat die vereniging jaarlijks organiseert in Eindhoven. Voor leuke verhalen moet je eens komen babbelen met de heren.

Er werd gespeeld zonder de gebroeders Van den Boer, maar er was wel een andere speler aanwezig. Koen de Jong, speler van CMV niveau 3, mocht als eerste officiële mini van de maand meedoen bij de wedstrijd van het eerste team van de club. Hij deed mee met de warming-up en serveerde de eerste bal terwijl de tribunes bomvol zaten. Er was zelf een supporter aanwezig die bij Jong Nederland speelt.

Daarna gingen de mannen verder zonder Koen, maar nog steeds met een vernieuwende basisopstelling. Sten IJsseldijk had zijn eerste basisplaats te pakken en voor het eerst dit seizoen werd er zonder libero gespeeld.

De gehele wedstrijd was redelijk constant. Blox was de bovenliggende partij en wanneer het spel bij Blox inzakte, kon Hajraa aansluiten om de set mogelijk spannend te maken. Af en toe was het nodig dat de captain Sander Sterken het team oppepte, zeker bij de momenten dat Blox de concentratie verloor. De sets zijn echter nooit spannend geworden, want Blox versloeg Hajraa in vier sets door driemaal met 25-12 te winnen en eenmaal met 25-11.

Verder was er een weergaloze dubbele redding van Teun Verhagen en Simon Smeulders waar het publiek helemaal van opleefde. Ook Teun Smit viel in positieve zin op. Normaal wordt hij uit de pass gehaald door de libero, maar omdat we deze keer zonder libero speelde, moest Smit de klus zelf klaren. Dit ging boven verwachting erg goed en als Smit het naar zijn zin had, verliep zijn spel aan het net ook uitstekend. De Eindhovenaren werden moedeloos na een aantal killerblocks en ook zijn midaanval was zo nu en dan onhoudbaar. Mede door set-upper IJsseldijk.

Het is mooi om te zien dat sommige spelers uit het team een enorme groei doormaken in dit seizoen.

Met deze overwinning blijven de heren meedoen in de steeds spanner wordende titelrace. De volgende thuiswedstrijd is op 1 april. Dan wordt er in thuishaven De Braken gestreden tegen Condor.

Wedstrijdverslag Blox DS-1
Derde zege op rij van Blox-meiden: 4-0

Zaterdagavond stond een wedstrijd in en tegen Riethoven op de planning. De strijd bovenin de middenmoot is hevig en tegen laagvlieger Riethoven moest de volle buit worden binnen gehaald.

De eerste set was een prima afspiegeling van de stand op de ranglijst. De Bloxmeiden speelden vrijuit zonder enige spanning. De passing was op orde wat resulteerde in prima set-ups en dito aanvallen. De servicedruk was ook bij iedereen op orde.

Het begin van de tweede set was een kopie van de eerste set en de Bloxmeiden liepen flink uit door de grote servicedruk en mooie aanvallen. Halverwege de set werd de concentratie minder waardoor Riethoven ook punten ging scoren. Daar waar de gedachte was "we houden ze onder de tien" was de werkelijkheid dat Riethoven nog tot zestien punten wist te komen.

Minder concentratie in de derde set met daarbij een erg warme sportzaal (het zonnetje had de hele dag op het platte dak staan schijnen en de verwarming stond nog lekker aan) leidde ertoe dat het tempo uit de wedstrijd wegvloeide. Riethoven kwam in beide sets enkele keren op voorsprong en begon zelfs in een stunt te geloven. Dat was de Bloxmeiden de eer te na. De aanvallen werden weer hard en scherp afgemaakt en de servicedruk weer opgevoerd waarna ook de derde set werd gewonnen.

Het was belangrijk om ook de vierde set te winnen zodat er vijf punten mee naar Boxtel terugkwamen. De meiden waren zich hiervan bewust maar toch was er halverwege nog een time-out nodig. Riethoven had vanaf het begin een voorsprong genomen en hield deze akelig lang vast. De Blox-coach gaf een donderspeech waarbij hij de meiden de tegenstanders liet observeren, veel bravoure en lol bij Riethoven, in de hoop om de kenmerkende vechtlust weer terug te krijgen. De dames pakten dit goed op, de strijdlust en het gebruikelijke enthousiasme kwamen terug, het werd erop er erover en ook de vierde set was binnen! 

De komende wedstrijden wordt het spannend door deze overwinning van de dames. Er volgen nog onderlinge wedstrijden tussen de nummers drie, vier, vijf en zes. Deze vier ploegen ontlopen elkaar nauwelijks in aantal gewonnen sets en de onderlinge rangorde wordt de komende weken bepaald.

Zin in een leuke pot volleybal?

De eerstkomende wedstrijd van de Blox-dames is zaterdagmiddag 1 april om 12.30 uur in thuishonk De Braken. Tegenstander is dan nummer vier op de ranglijst Hajraa, de studentenploeg uit Eindhoven. Dit wordt een echte revanche want de uitwedstrijd werd onnodig verloren met 4-0.

Setstanden:
14-25
16-25
21-25
23-25

Foto en tekst: Teun Verhagen
Bijschrijft:Op de foto zie je Sten IJsseldijk (nr 19) in actie. Verder Sander Sterken (nr 28), Teun Smit (nr 26) en de coach Jeroen Verhagen. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>