Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 153129
Foto: Pixabay
Sport nieuws

Wedstrijdverslag BRTC

Kampioen Taverbo Sabo 3 doet sportieve plicht met 7-3 winst op De Horntreffers. De Horntreffers wel terug op tweede plaats op de ranglijst. De Dommel definitief op laatste plaats na 8-2 verlies tegen Grand Café Rembrandt dat naar de vierde plaats klimt. Strijd om de beste plaatsen in de middenmoot onbeslist na gelijke spelen in wedstrijden van Taverbo Sabo 2 tegen Taverbo Sabo 4 en van Rotsvast tegen De Firma Fotografie.

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) is de strijd om het kampioenschap vorige week beslist in het voordeel van Taverbo Sabo 3. De competitie is echter nog in volle gang en er wordt nog gestreden om de ereplaatsen. Taverbo Sabo 1 dat op de tweede plaats staat was speelvrij en het op de derde plaats staande De Horntreffers moest aantreden tegen de kersverse kampioen. Deze deed haar sportieve plicht maar keek na vijf partijen tegen een 3-2 achterstand aan. Ad van Weert en Wim van Aarle zorgde voor De Horntreffers ieder voor een punt door winst op Henk IJsseldijk. Ook het dubbelspel ging naar De Horntreffers omdat Ad van Weert met zijn brier Hans te sterk waren voor Daan de Koning en Uschi Meeuwis. Dat de kampioen er alles aan deed om de wedstrijd te winnen bleek al in dit dubbel omdat pas in de vijfde beslissende game de winst met

12-10 aan de tegenstander moest worden gelaten. In de vijf resterende partij was er voor De Horntreffers geen houden meer aan en gingen alle punten naar Taverbo Sabo 3. Henk IJsseldijk won zijn partij van Hans van Weert en Daan de Koning en Uschi Meeuwis bleven, zoals de laatste weken als vanzelfsprekend is geworden, ongeslagen. Uitslag 7-3 in het voordeel van Taverbo Sabo 3.

Voor De Dommel viel het doek in de strijd om nog van de onderste plaats weg te komen in de wedstrijd tegen Grand Café Rembrandt en het kwam met 8-2 nog goed weg omdat Hans Stoker van Grand Café Rembrandt zijn dag niet had en van Ad van Lier en Wim Jansen verloor. Ad de Man kon voor team De Dommel deze keer niet tot scoren komen. Voor Grand Café Rembrandt scoorden Arnold van der Heijde en Ad Brekelmans de maximale drie punten en het dubbelspel was ook voor dit duo door winst na vijf spannende games op Wim Jansen en Ad de Man. De rode lantaarn is nu definitief voor team De Dommel. Uitslag 8-2 in het voordeel van Grand Café Rembrandt.

In de strijd om de beste plaatsen achter de top drie stonden de directe concurrenten om die plaatsen tegenover elkaar. Taverbo Sabo 2 moest het opnemen tegen Taverbo Sabo 2 en Rostvast speelde tegen De Firma Fotografie. De wedstrijd tussen Taverbo Sabo 4 en Taverbo Sabo 2 ging steeds gelijk op want na zes partijen stond er een 3-3 stand op het scorebord. Voor Taverbo Sabo 4 scoorde Peter de Rooij twee punten door winst op Hans Fonken en Joop van Eijk en ook het dubbelspel won hij samen met Mari Smits van Mari van Dijk en Joop van Eijk. De drie punten voor Taverbo Sabo 2 kwamen van Hans Fonken en Mari van Dijk door winst op Raymond de Boer, en door winst van Joop van Eijk op Raymond. De laatste vier partijen werden ook eerlijk verdeeld omdat Raymond de Boer voor Taverbo Sabo 4 een punt scoorde door van Joop van Eijk te winnen en Peter de Rooij haald zijn derde punt in het enkelspel door winst op Mari van Dijk. Mari van Dijk won wel van Mari Smits en Hans Fonken . Uitslag 5-5.

De wedstrijd tussen Rotsvast en De Firma Fotografie kende een ander verloop want hier was de tussenstand na zes partijen 4-2 in het voordeel van Rotsvast. Erik van der Schoot en Bart Theeuwes zorgeden voor drie punten in het enkelspel door winst van Erik op Nick en Henk van de Laak van De Firma Fotografie en Bart was goed voor winst op Nick van de Laak. Ook het dubbelspel ging naar team Rotsvast. Voor De Firma Fotografie zorgden Stef Schellekens en Henk van de Laak voor twee punten door van Bart Theeuwes en Jan Don te winnen. In de overige vier partijen gingen drie van de vier punten naar De Firma Fotografie door winst van Stef op Erik van der Schoot en Jan Don en door winst van Henk van de Laak op Bart Theeuwes. Uitslag 5-5.

Door deze laatste twee uitslagen bleef de situatie in de middenmoot zoals die was en de overige uitslagen zorgden er voor dat de laatste partijen in de strijd om de top drie de beslissing moeten brengen.  
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>