Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 3d085a
Foto: HCB '92
Sport nieuws

Wedstrijdverslagen HCB'92 A-jeugd/C-jeugd/ Ds1/Ds2/D-jeugd

HCB’92 A-jeugd verliest van beter spelend Habo’95

Afgelopen zondag stond er een thuiswedstrijd op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld in sporthal PiusX te Liempde. De meiden van HCB’92 begonnen slordig aan de wedstrijd waardoor ze al snel achter kwamen te staan met 0-6. Een tegenspeelster van Habo’95 had aandeel bij elke goal, ofwel zij rondde zelf af of speelde een teamgenoot aan die in goede positie stond om te scoren. HCB’92  kon in de aanval moeilijk de zwakke plek vinden van het team uit Boekel, maar toch lukte het Gitte Vanhout om het eerste doelpunt te maken vanuit haar favoriete hoekje. Door de slechte verdediging aan de Boxtelse kant en goed samenspel van Habo’95 stond de stand al gauw op 1-9. Daarna waren het twee keer de Boxtelse meiden die wisten te scoren. Veerle van Abeelen die mooi doorstartte over de cirkel en Anouk Foolen vanuit een 9-meterworp in de kruising. Habo’95 scoorde voor rust nog tweemaal. Ruststand 3-11.

Na goede tips en instructies in de rust gingen de meiden van HCB’92 volle moed verder met de wedstrijd. Het was Manon Vriens die goed instartte en zo de Boekelse keepster wist te passeren. De verdediging bij HCB’92 stond na de rust veel beter. Ook werd er mandekking gezet op de Boekelse speelster die de hele wedstrijd naar haar hand zette. Ondanks dat zij door deze manier van verdedigen door Manon Vriens geen kansen meer kreeg om het spel te maken, lukte het de overige meiden HABO’95 toch nog om 3 keer voorbij te komen aan de Boxtelse verdediging. Gitte Vanhout scoorde in het laatste gedeelte nogmaals op identieke wijze vanuit de hoek zoals ze eerder deze wedstrijd deed. Uiteindelijk over de hele wedstrijd gezien was HCB’92 niet in staat om koploper HABO’95 het lastig te maken. Eindstand 5-18.
Auteur: Gitte Vanhout

HCB’92 C-jeugd wint van PSV

De wedstrijd, van afgelopen zaterdag, begon met Anouk Foolen in de goal. Al snel kwam de eerste goal van Lieke van Rooij. HCB’92 stond heel goed te verdedigen en de tegenstander, PSV Handbal uit Eindhoven, kwam er bijna niet door heen. Snel daarna scoorde Veerle van Abeelen ook. Doordat Anouk Hermans op het juiste moment instartte kon Anouk Schellekens een doelpunt maken. Daarna kwam Anouk Hermans zelf omhoog en scoorde. In de eerste helft verraste HCB’92 haar tegenstander met instartende bewegingen. Veerle ging goed door op de verdediging van PSV en passeerde de keepster. Rust 9-3.

Na de rust ging Veerle keepen. In de tweede helft was het moeilijker voor HCB’92 om te scoren maar uiteindelijk lukte het doordat Anouk Foolen mooi laag in het hoekje schoot. Anouk Schellekens maakte er nog een vanaf de opbouwpositie. En even later scoorde Anouk Foolen weer. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gina Smulders was de eindstand 12 -7.
Auteur: Veerle van Abeelen

DS1 HCB’92 slechts 30 minuten gelijkwaardig aan koploper

Voor de start van de wedstrijd, zondag 12 maart, kregen de dames van HCB’92 te horen dat de tegenstander de koploperspositie nog steviger in handen hadden, doordat een ander team uit de competitiepoule, Swift, had verloren. Het zou sowieso een zware wedstrijd worden, maar HCB’92 was strijdlustig om er een goede wedstrijd van te maken. Er werd veel samengewerkt en er werd hard voor elkaar gewerkt. Dat de dames van HCB’92 hun hoofd erbij moesten houden werd al snel duidelijk, want door 2 snelle aanvallen van Aristos lieten deze speelsters zien waarom zij momenteel koploper zijn. HCB’92 werd daardoor wel wakker, de verdediging ging beter staan en ook in de aanval kwamen verschillende kansen. Mandy Van Abeelen scoorde de 1-2 door van afstand te scoren. Nadat Aristos dit wederom beantwoordde, wist Janneke Eijkemans de bal te onderscheppen, en het doel te vinden middels een break. Het volgende punt op het scorebord kwam door een combinatie tussen Mandy en Gitte Vanhout. Mandy speelde een contrabal naar Gitte die vervolgens scoorde vanuit de linkerhoek. Na wederom een doelpunt van de gasten uit Best, wist de jarige Inge van Drunen, een doelpunt te maken vanaf de rechteropbouw met een onderhandse bal, 4-4. Nadat Aristos weer had gescoord, forceerde  Gitte een penalty, die Annemarie Sens wist te verzilveren, 5-5. Slechts kort nam HCB’92 de voorsprong door mooi samenspel tussen Inge en Nonja van de Langenberg. Nonja kon door een terugspeelbal van Inge vanuit de rechterhoek scoren. Aristos wist hierna weer 2 keer het net te vinden, wat de stand bracht op 6-7 in haar voordeel. De gelijkmaker werd weer gemaakt door Inge met een onderhandsschot. Bettine de Kok scoorde een prachtige goal vanuit de linkerhoek, precies op de manier waar op de training extra aandacht aan was besteed. Het was een spannende eerste helft, die erg gelijk op ging. De rust werd met een gelijke stand ingegaan, 8-8.

Coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert waren erg tevreden over het spel. Dit was het spel waar HCB’92 naartoe wil. Dit is hetgeen waar hard voor wordt gewerkt in het huidige seizoen. De taak voor de tweede helft was dan ook vooral om dit vast te houden! Helaas kwamen de dames van HCB’92 erachter dat de tegenstander de teugels wat strakker ging aantrekken. Aristos ging sneller spelen en dit team wist elkaar goed te vinden, sommige passes werden bijna “blindelings” aangegooid, wetende dat daar dan een teamgenoot zou staan. HCB’92 had er moeite mee om de verdediging goed dicht te houden. Dit resulteerde ook in meerdere doelpunten in het voordeel van Aristos. De vlijmscherpe afrondingen waren voor keepster Mary Swinkels soms onhoudbaar, ondanks dat ze heel goed stond te keepen. Mandy en Inge waren voor HCB’92 nog aantal keer doeltreffend. De eindstand van de wedstrijd was uiteindelijk 12-24 in het voordeel van Aristos. Ondanks het verlies hebben de dames van HCB’92 een erg fijne wedstrijd gespeeld. De stijgende lijn zit er nog steeds in.
Auteur:  Mandy van Abeelen

HCB’92 DS2 wint van directe concurrent

Na bijna een maand niet gespeeld te hebben, ontving dames 2 van HCB’92,afgelopen zondag, haar directe concurrent Groesbeeks Glorie. De wedstrijd werd eerder in het seizoen nipt verloren, waardoor HCB’92 zeer gebrand was om deze keer de punten in eigen huis te houden. Bij iedereen was bekend dat HCB’92 bij winst de laatste plaats op de ranglijst zou verlaten en zou overgeven aan de dames uit Groesbeek. Hetgeen uiteraard een extra motivatie was om er volop tegenaan te gaan. HCB’92 schoot uit de startblokken en kwam al snel op een 3-0 voorsprong doordat Mandy van Abeelen (2x) en Daniëlle Troeijen het net wisten te vinden. Na een afstandsschot van Groesbeeks Glorie was het Judit Bànyai met een doelpunt vanaf de opbouwpositie, waarmee ze de stand op 4-1 bracht. Na een doelpunt van Groesbeek was het wederom Judit die scoorde, waarna Janneke Eijkemans zichzelf vrijspeelde op de cirkel en ook doeltreffend afrondde. Door dit doelpunt bracht Janneke de stand op 6-2. Groesbeeks Glorie wist vervolgens te scoren vanuit de linkerhoek, maar zij konden de achterstand niet terugbrengen. Het was namelijk Annemarie Sens die scoorde vanuit de rechterhoek. Wederom vanuit een afstandsschot wist Groesbeeks Glorie een doelpunt te zetten, waarna Mandy nogmaals wist te scoren. Dit doelpunt van Mandy kwam voort uit een zogenoemde ‘oktober-wissel’. De stand was inmiddels 8-4. Aangezien er 12 doelpunten waren gevallen in de eerste vijftien minuten kon het toegestroomde publiek zich opmaken voor een doelpuntrijk vervolg. In deze fase vielen aan beide zijden treffers. Groesbeek vanuit de hoek, waarna Manon Vriens werd vrijgespeeld in de rechterhoek en knap doeltreffend afrondde middels een stuitbal. De welverdiende rust was in zicht, toch probeerde beide partijen nog alles op alles te zetten om de laatste doelpuntjes in de eerste helft mee te pikken. Deze inzet resulteerde in een break-out van beide kanten. Voor dames 2 van HCB’92 was het wederom Judit die het net wist te vinden. Met dit doelpunt kwam er een ruststand op het scorebord van 12-7.

In de rust van deze wedstrijd prees coach Kees van Veen de inzet van het team. Door zowel de coach als door enkele speelsters werden er enkele verbeterpunten aangereikt en tips gegeven voor zowel in de aanval als in de verdediging. Alwaar HCB’92 in sommige andere wedstrijden in het begin van de tweede helft het laat afweten, gebeurde juist in deze wedstrijd het tegenovergestelde. Net als in het begin van de eerste helft begonnen de Boxtelse dames voortvarend aan het laatste halfuur van de wedstrijd door drie doelpunten achter elkaar te scoren. Net als in de eerste helft waren het de schutters Annemarie, Judit en Mandy die het net wisten te vinden en de voorsprong voor dames 2 vergrootte naar 15-7. Deze mooie reeks aan doelpunten werd onderbroken door een doelpunt van Groesbeeks Glorie, maar de dames van HCB’92 waren niet van de wijs te brengen. Na een tegendoelpunt werden alle zeilen bijgezet om meer doelpunten te maken om zodoende de voorsprong te verruimen. Manon wist wederom te scoren en door een fout van de Groesbeekse verdediging kreeg Janneke een penalty mee. Deze uitgelezen mogelijkheid werd door Susan van den Berg benut, waarmee ze de stand op 17-8 bracht. Voor het eerst in de wedstrijd wisten de dames uit Groesbeek tweemaal achtereenvolgens te scoren na twee goed opgezette vrije worpen. Met een stand van 17-10 waren er nog tien minuten te spelen. Ondanks dat het een onoverbrugbare achterstand leek voor Groesbeeks Glorie bleef iedereen zich volledig inzetten en werd er geen gas teruggenomen. Aan beide kanten werden er kansen gecreëerd, maar er werd ook zeer goed verdedigd. Het slotakkoord was voor HCB’92 en met name voor Mandy die met een afstandsschot de eindstand op 18-10 bracht. Met blijdschap werd deze derde overwinning van het seizoen ontvangen. Met vechtlust heeft HCB’92 deze wedstrijd verdiend gewonnen en zodoende de laatste plaats op de ranglijst verlaten. Na deze overwinning kon dames 2 gaan genieten van het mooie zondagmiddagzonnetje en alvast vooruitkijken naar de volgende wedstrijd, want deze overwinning smaakt naar meer!
Auteur: Danielle Troeijen

D-jeugd verliest van Aarle-Rixtel

Voor zaterdag 11 maart stond in eigen huis de wedstrijd tegen Bedo D1 op het programma. Al eerder dit seizoen hadden beide ploegen tegen elkaar gespeeld en toen had HCB’92 in de laatste minuten van de wedstrijd verloren met 1 punt verschil. Voor aanvang werd afgesproken met de coach dat het belangrijkste was om het eigen spelletje te spelen en niet achter de tegenstander aan te gaan rennen. Bekend was dat Bedo drie grote spelers in het midden heeft staan die vrijwel alleen het spel maken en dat ze de rest als veldvulling zien (beetje jammer).  HCB’92 begon extra gemotiveerd aan de wedstrijd  en daardoor kon het de eerste helft goed bij blijven bij de tegenstanders. Door diverse goals van Bart Strik en Tess Berkien wist HCB’92 zelfs tot de rust op gelijke hoogte te blijven, ruststand 4-4.  In de tweede helft ging de tegenstander alleen nog maar hun beste spelers inzetten en de mindere moesten op de bank blijven. Dit kon HCB’92 helaas niet bijbenen en keken al snel tegen een achterstand van 7-12 aan. Desondanks wisten de Boxtelse spelers zich nog enigszins te herpakken en door goede combinaties in de aanval slaagden ze er toch nog in om de eindstand te brengen op 10-13. Al met al goed gespeeld door HCB’92, alleen jammer dat in het begin tweede helft de aansluiting werd verloren wat verderop niet meer in te halen was.
Auteur: Bart van den Langenberg

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>