Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 570ce2
Sport nieuws

Sportverslagen HCB'92 E1/C-jeugd/D-jeugd/DS2/A-jeugd

HCB'92 E1 verliest in Rijen

Afgelopen zondag had de E-jeugd een uitwedstrijd in Rijen. Eerder deze competitie was er van R.H.V.  verloren met 7-1 maar met goede moed ging HCB'92 de wedstrijd in, gedurende het seizoen flink gegroeid en dat wilde de Boxtelse meisjes showen ! Sanne Schellekens , die recentelijk nieuw lid van dit team is geworden, deed voor de eerste keer mee! De eerste helft stond Yasmine Steenbakkers in de goal, ze was goed bezig maar liet er toch nog een aantal door. Gelukkig scoorden Denise Steenbakkers en Denya Schimmel, wat een heel speciaal moment voor Denya opleverde want ze maakte haar allereerste competitiedoelpunt! Hierdoor stond de stand bij het rustsignaal op 7-2.

In de 2e helft nam Roby Schoenmakers de keeperstaak op zich en ze hield er flink wat tegen. R.H.V. lukte het slechts een keer om haar te passeren. HCB'92 had meer geluk in afronding in deze helft,  Jara Schoenmakers was tweemaal doeltreffend en Denise  scoorde er ook nog eens 2. Uiteindelijk in de laatste seconde scoorden R.H.V. nog een goal, wat jammer was want HCB'92 had de grote achterstand aardig doen slinken, heel knap dat ze nog zo dichtbij zijn gekomen ! Eindstand  9-6 
Geschreven door coach Wendy

HCB'92 C-jeugd laat tegenstander haar gang gaan

Zaterdagmorgen 4 februari vertrokken de meiden van HCB'92 naar Uden om een wedstrijd tegen het team van Helios'72 te spelen. Lieke van Rooij begon in de goal en HCB'92 had getost voor bal uit. De verdediging stond niet goed, er vielen veel gaten waardoor Helios'72 al snel een voorsprong had van 9 doelpunten. Ook was er veel balverlies aan de kant van HCB'92 waardoor er veel doelpunten vielen. Door positieve aanmoediging binnen het team begon het in de verdediging beter te lopen en in de aanval kon Anouk Schellekens met een mooie schijnbeweging doorgaan waarmee zij het eerste doelpunt voor HCB'92 scoorde. Ook Anouk Foolen en Veerle van Abeelen wisten het doel te vinden. De ruststand was 11-3 in het voordeel van Helios'72.
Met aanwijzingen van coach Marit Hogenboom begon HCB'92 aan de tweede helft. Er  werd goed aangepakt in de verdediging. Toch wist Helios'72 nog een paar keer het doel te vinden, maar ook Anouk Foolen wist te scoren door een wissel met onze cirkelloopster en Lieke van Rooij scoorde van afstand. HCB'92 heeft een goede tweede helft gespeeld. De eindstand was 20-8. 
Auteur: Lieke van Rooij

D-jeugd verliest van Schijndel

D-jeugd ging zondagmorgen naar sporthal in Schijndel voor hun wedstrijd tegen vereniging Zephyr. Eerder dit seizoen had HCB'92 de wedstrijd verloren met een klein verschil. Dus deze return moest beter aflopen. HCB'92 startte de wedstrijd goed en hield de verdediging keurig gesloten. Maar scoren aan de andere kant wilde niet lukken door het goede keeperswerk van Schijndelse keeper. Na 10 minuten spelen was de stand nog steeds 0-0. Toen vond Bart Strik een gaatje en met een keurig afgeronde bal opende hij de score. Niet veel later kwam Zephyr langszij. Anouk Hermans kon vervolgens HCB'92 weer op voorsprong zetten door de verdediging heen op het verkeerde been te zetten. De thuisploeg maakte weer gelijk en hierna was het weer de beurt aan HCB'92, Tess Berkien  zette de 2-3 op het scorebord, tevens ook de ruststand.
De tweede helft begon de tegenstander met een andere keeper, zijn voorganger van de eerste helft was heel goed dus hoopte HCB'92 op een mindere. Helaas was dit niet het geval , meerdere malen kwamen spelers van HCB'92 vrij voor de keeper maar hij pakte alles. Slechte eenmaal moest hij een tegengoal incasseren, Bart lukt het als enige om hem te passeren. Zephyr wist uiteindelijk vaker te scoren dan HCB'92, de eindstand werd 6-4. Het was voor alle aanwezigen, spelers en supporters, een heel leuke vriendschappelijke wedstrijd en helaas voor HCB'92 deze keer weer niet kunnen winnen.
Auteur : Bart van den Langenberg

Blessureleed speelt DS2 parten
                            
Deze week reisden de dames van HCB'92, op zondag, af naar Uden. Aangezien de thuiswedstrijd niet met grote cijfers was verloren tegen Helios'72 was er de overtuiging om na afloop de punten mee naar Boxtel te nemen. HCB'92 begon de wedstrijd wat zoekend, maar al na enkele minuten brak Hèlen Berkelmans door de verdediging van thuisploeg heen, en opende de score. Helaas in de daaropvolgende aanval viel Hèlen uit met een kuitblessure en moest het team zonder haar verder. HCB'92 ging er vol voor, Inge Brom werd vrij voor goal gezet en scoorde hoog in de kruising. De verdediging van HCB'92 stond niet naar behoren en er vielen regelmatig gaten waar de dames van Helios'72 van probeerden te profiteren. Dit lukte in de beginfase niet door uitstekend keeperswerk van Mary Swinkels. De gastvrouwen kregen een penalty mee vanwege fout van de verdediging, maar de "penalty-killer" uit Boxtel stopte deze netjes. HCB'92 liep verder uit naar 0-3 door een goed schot van Bruni van de Biggelaar. Om met voldoende dames de wedstrijd te kunnen spelen waren er 3 junioren meegevraagd. Niet de intentie om ze alle drie tegelijk in te zetten, maar door het vroege uitvallen van Berkelmans zag HCB'92 zich genoodzaakt om op bepaalde momenten toch alle  A-speelsters in het veld te hebben staan. Hierdoor moest er meer gestuurd en gepraat worden.  Inmiddels begon het fysieke en snelle spel van Helios'72 HCB'92 op te breken. Dit alles leidde ertoe dat Helios steeds dichterbij kwam. Jammer genoeg was HCB'92 de volgende aanvallen een paar keer te laat terug, draaiden niet op tijd en gaven elkaar onvoldoende rugdekking. De gelijkmaker was toen dan al een feit. Manon Foolen scoorde nog uit een goed genomen negen meter maar vanaf dit moment kantelde de wedstrijd en namen de dames uit Uden het initiatief over. Ze gaven wat meer gas en HCB'92 was steeds te laat. Ruststand 7-4.

Helios'72 ging de tweede helft verder op de ingeslagen weg. Ze liepen steeds verder uit en de dames uit Boxtel hadden het zwaar. Er zat te weinig creativiteit in de aanval en er werd te weinig ingestart vanuit alle posities. HCB'92 probeerde iets terug te doen maar door pech en veel snelle tegen aanvallen lukte het niet om de opgebouwde marge van Helios'72 te verminderen. Met nog 6 minuten op de klok werd een van de speelsters uit Boxtel ondersteboven gelopen in de verdediging. Dit leverde een twee minuten tijdstraf op voor Helios'72. Met maar vijf tegenstanders in het veld wist HCB'92 de gaten wel te vinden en scoorde Danielle Troeijen vrij vanuit de linkerhoek. Kort daarna kon Ellen Persoons met een lastige aanspeelbal toch Susan van den Berg bereiken aan de rechterkant van het veld. Zij scoorde in de korte hoek. HCB'92 stond in de tweede helft beter te verdedigen en deed gezamenlijk wat het kon om de schade te beperken. Iedereen zette zich voor de volle 100% in maar helaas was dit een onbegonnen zaak en zodoende bleven de punten in Uden.
Eindstand 16-6
Auteur: Susan van den Berg

Een mooie overwinning voor HCB'92 A-jeugd 

Op zondag 5 februari hadden de meisjes A een uitwedstrijd tegen Jupiter'75 in Eersel. De openingstreffer werd gemaakt door Jupiter'75. De twee doelpunten die volgden werden gemaakt door HCB'92. Gitte Vanhout wist via de hoek te scoren en Lieke van Rooij liep en mooie break-out en maakte een doelpunt. Jupiter'75 maakte vervolgens twee doelpunten. Maar HCB'92 kwam terug en maakte voor de rust nog 2 goals, Veerle van Abeelen maakte gebruik van balverlies van de thuisploeg, pakte de bal en maakte een goal vanaf de cirkel. En de tweede goal werd gemaakt door Anouk Schellekens die met een sprongschot boven de verdediging uitkwam en scoorde. Ruststand 3-4 voor HCB'92
In de tweede helft ging HCB'92 er weer tegen aan en kwam Lieke wederom via een break tot scoren. Jupiter'75 maakte nog twee doelpunten omdat de Boxtelse meisjes niet goed aanpakten in de verdediging. De laatste twee goals van deze wedstrijd werden gemaakt door HCB'92 en brachten de beslissing. Gitte liep een snelle break en Veerle, die werd aangespeeld door Bruni vd Biggelaar op de cirkel, rondde dit fraai af. Het was een mooie spannende wedstrijd en Manon Foolen heeft super staan te keepen. Eindstand 5-7 voor HCB'92.
Auteur: Bruni vd Biggelaar 


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>