Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: f6040a
Sport nieuws

Blox DS-1 pakt tegen Bravo '99 weer volle winst: 4-0

De Bloxmeiden deden goede zaken om aansluiting met de middenmoot te behouden. De kenmerkende servicedruk die de meiden in de eerste helft van de competitie hadden is terug!

In de eerste set startte Hannah Verhagen direct met een mooie servicereeks en ook Iris Kleine liet bij de start van deze set van zich spreken met strakke services. De meiden liepen uit tot een voorsprong van acht punten. De aandacht verslapte even waardoor de tegenstander kon inlopen en een time-out op z'n plaats was. Hierna gingen de Bloxmeiden er weer vol tegenaan. Goede services van Nienke Bosma , Carmen Steenbakkers en Bente Kivit werden afgewisseld met mooie aanvallen. Dit leverde Blox een setwinst van 25-15 op.

Het leek erop dat de meiden zich er in de tweede set gemakkelijk van af wilden maken. Er werden te veel persoonlijke fouten gemaakt en de tegenstander wist goed in het spoor van de Boxtelse meiden te blijven met een tussenstand van 10-10. Vlak hierna viel Hannah Verhagen geblesseerd uit na een bal op haar gezicht. Iris Kleine nam haar aanvalspositie op buiten uitstekend over en scoorde ook vanaf de buitenpositie. De 3-meter aanvallen van Hanna van Esch, normaal gesproken een sterk wapen, belanden te vaak in het net. De meiden van Bravo kregen de smaak te pakken en leken bij een stand van 23-21 in hun voordeel de set binnen te slepen. Gelukkig herpakten de Bloxmeiden zich en wonnen ze de set alsnog met 25-23. Prima gedaan!

De eerde set kende een goede start en de meiden liepen uit tot een voorsprong van 5-2. Bravo kwam echter weer in haar spel en bij een stand van 8-8 volgde weer een time-out om de meiden aan te sporen tot meer spirit. Het werd 13-13 en het lukte de Bloxmeiden niet om meer afstand te nemen. Het was spannend, beide ploegen stonden goed te volleyen. Nienke Bosma hied Blox in de wedstrijd met goede services, lepe tweede ballen en goeie set-ups. Elke van Rooij stond zeker en goed te serveren en samen met Iris Kleine zorgde ze ervoor dat Bravo in ieder geval niet via de middenaanval tot scoren kwam, terwijl Carmen Steenbakkers op buiten beheerste en koelbloedig stond aan te vallen. Na een gelijke stand van 16-16 liepen de Bloxmeiden uit en kwam de stand weer gelijk op 23-23. In deze spannende tijden wist Hanna van Esch het hoofd koel te houden en serveerde ze de set met enkele goede services uit, eindstand 25-23.

In de korte tijd tussen de derde en vierde set werd door de coach een beroep gedaan op de eer van de Bloxmeiden: De strijd was te tam geweest in de tweede en derde set. Ondanks dat de meiden altijd vol voor de bal gingen, had de echte spirit in deze sets ontbroken, er was niet genoeg reuring in het veld.
De meiden pakten dit goed op, passes kwamen weer goed aan waardoor er goeie set-ups kwamen en mooi kon worden aangevallen. Nienke Bosma en Carmen Steenbakkers lieten met een omloopbal op mid zien goed op elkaar te zijn ingespeeld (en goed naar de coach geluisterd ?). Helaas wist de tegenstander de aanval van Carmen Steenbakkers af te slaan en ontstond er een rally die Hanna van Esch op weergaloze wijze wist af te smashen! Kort daarna wist dia Bente Kivit via een mooie aanval op linksbuiten de bal aan de andere kant op de grond te smashen.
De Bloxmeiden liepen via een voorsprong van 17-12 uit tot 20-15 om de voorsprong niet meer uit handen te geven. Carmen Steenbakkers sloeg de set en de wedstrijd uit met een setwinst van 25-18 en een winst in aantal sets van 4 tegen 0.

Tekst: Teun Verhagen

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>