Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 377ab5
Sport nieuws

Wedstrijdverslag HCB'92 Dames1/Dames 2/ A-Jeugd/C-Jeugd

HCB'92 DS1 mist scherpte in de afronding

Afgelopen zondagochtend speelde het eerste damesteam van HCB'92 in sportcomplex de Braken tegen de dames van Swift.  De eerste doelpunten werden gescoord door de Helmondse dames. Zij beschikten over scherpe afstandsschutters waar HCB'92 verdedigend in het begin nog geen antwoord op had. In de aanval wist Miranda van Engelshoven een zeven meter te forceren door goed door te gaan, waardoor Swift aan de noodrem moest trekken. Al een aantal wedstrijden op rij laat HCB'92 het na om te scoren vanaf de penaltystip en ook deze werd niet scherp genoeg ingeschoten en kon door de Helmondse keepster worden gestopt. Mandy van Abeelen haalde de nul van het scorebord voor de thuisploeg door even later vanaf de cirkelpositie te scoren. Ook Nonja van de Langenberg wist in haar favoriete rechterhoek met een mooie passeerbeweging het doel te vinden. Door in de aanvallen meer te bewegen zonder bal kregen de Boxtelse dames meer kansen. De zogenoemde ingestudeerde "oktober-wissel" kwam goed uit de verf en leverde een vrije schietkans op de cirkel op voor Annemarie Sens. Achterin had HCB'92 inmiddels haar zaken redelijk goed op orde met een 5-1 verdediging. Er werd goed gepraat en rugdekking aan elkaar gegeven. Desondanks kon de cirkelspeelster van Swift wel enkele keren een goede sper neerzetten, waardoor er toch kansen voor Swift ontstonden. Eenmaal werd het schot van de bezoekers door de Boxtelse verdediging aangeraakt, de bal  veranderde hierdoor van richting en was onhoudbaar voor keepster Ankie Welvaarts. Jeugdspeelster Gitte Vanhout wist op haar beurt een penalty te forceren die hard werd ingeschoten door Janneke Eijkemans. Bij het klinken van het rustsignaal was het 5-6 in het voordeel van de gasten.
In de tweede helft hadden enkele speelsters van Swift van positie gewisseld dat positief voor hen uitpakte. HCB'92 had op dat moment geen antwoord op de zuivere afstandsschoten van de Helmondse middenopbouwster. Ook werd door snel spel hun hoekspeelsters enkele keren goed vrijgespeeld. De thuisploeg miste op haar beurt de scherpte in de afronding. Meerdere doelpogingen belandde op de paal of gingen net naast. Miranda van Engelshoven wist wel een paar keer te scoren, waarvan eenmaal vanuit de linkerhoek door een prima uitgevoerde hoekwissel met Bettine de Kok. Door goed spel van jeugdspeelsters Gitte en Manon Foolen konden zij in de tweede helft vrijgespeeld worden en wisten beiden de bal achter de keepster in het net te gooien. Inge van Drunen werd aangepakt door de verdediging toen zij haar passeerbeweging maakte. Dit leverde HCB'92 nog een penalty op die wederom werd benut door Janneke Eijkemans. De Helmondse dames waren in de tweede helft vaker trefzeker dan HCB'92, waardoor zij verder konden uitlopen. Met een eindstand van 10-15 nam Swift de punten mee naar huis.
Auteur: Annemarie Sens

DS2 komt tekort tegen Tremeg
                          
HCB'92 DS2 moest het afgelopen zondag in eigen huis opnemen tegen de dames van Tremeg. De vorige wedstrijd in Gemert was met een groot verschil verloren dus HCB'92 had zich voorgenomen het deze wedstrijd zeker beter te doen.
HCB'92 startte de wedstrijd goed en vrij snel opende Hèlen Berkelmans de score door vrij op de cirkel af te ronden na een goede aanspeelbal van Ellen Persoons. Hierna was Tremeg degene die vanuit de opbouw wist te scoren en daarmee de stand op gelijke hoogte bracht. In de Boxtelse verdediging moest er veel gestuurd worden door enkele routiniers maar het stond als een huis en Tremeg kon de aanvallen niet goed afronden. Na twintig minuten spelen stond er nog maar 2-2 op het scorebord. Daarna begon HCB'92 afspeelfouten te maken. De gasten profiteerden hiervan, de snelle uitbraken werden steeds doeltreffend afgesloten. De teams gingen met een stand van 3-5 de rust in.
Na de pauze verkleinde Hèlen de marge door wederom vanaf de cirkel te scoren. In de verdediging moesten de dames van HCB'92 steeds vaker aan de noodrem trekken wat resulteerden in penalty's die de dames uit Gemert keer op keer wisten te verzilveren. Invalspeelster Bruni vd Biggelaar bracht met een mooi afstandsschot de stand op 6-8, waarna er bij HCB'92 een tijdstraf werd opgelegd door foutief verdedigen. Tremeg, had een neus voor de momenten waarop er iets te halen viel en gebruikte ook deze gelegenheid  om tweemaal vanuit de opbouw de Boxtelse goalie te passeren, en zodoende uitliep naar een tussenstand van 6-10. Susan van den Berg kreeg nog een kans om te scoren vanaf de cirkel, maar HCB'92 bleef achter de feiten aanlopen en kon de kracht niet meer opbrengen om aansluiting te maken. In de slotfase van de wedstrijd werd er door doelvrouw Mary Swinkels nog een penalty gestopt, maar de overwinning ging duidelijk naar Tremeg met een eindstand van 8-12.
Auteur: Ellen Persoons

HCB'92 A-jeugd speelt wederom goede wedstrijd

Op de vroege zondagmorgen stond er een thuiswedstrijd op het programma. HCB'92 opende de wedstrijd met een doelpunt van Veerle van Abeelen die netjes werd aangespeeld door Anouk Foolen. Al snel maakten de gastspelers van HVW de stand gelijk 1-1. Door te laat aanschuiven in de verdediging van HVW werd er een penalty toegekend aan HCB'92, die werd benut door Anouk Schellekens. Daarna waren de meiden van Bouwcenter Centen HVW uit Wanroij die tweemaal achter elkaar scoorden doordat er niet goed werd aangepakt in de verdediging. Ook werd er nog een penalty toegekend aan HVW maar deze werd keurig gestopt door de Boxtelse keepster. Vanuit de rebound maakte HVW er toch 2-4 van. Door een snelle aanval wist Gitte Vanhout vanuit haar hoekje te scoren. Net voor de rust maakte HVW nog 2 doelpunten. Ruststand 3-6 voor de bezoekers.
Na de rust begonnen de meiden van HCB'92 weer aan de tweede helft met de nodige aanwijzingen van coach Elly Meulendijk. Gitte maakte het puntenverschil als eerste kleiner door mooi vanuit de linkerhoek de keepster te passeren. Daarna was het de beurt aan Veerle vanuit een 9-meter worp. HVW kon toch weer iets uitlopen omdat HCB'92 speelsters elkaar de bal niet goed toespeelden. Bij een tussenstand van 5-7 maakte Anouk S haar tweede van de wedstrijd, ze kwam omhoog en gooide de bal laag in de hoek. HCB'92 verslapte iets naarmate de wedstrijd vorderde. Door niet goed aanpakken wist HVW de Boxtelse verdediging te passeren. Het balverlies van HCB'92 in de aanval werd ook enkele malen afgestraft met een break-out waardoor er op een gegeven moment weer een gat van 4 doelpunten was in het voordeel van HVW, 6-10.
HCB'92 kreeg een penalty mee en hiervoor kwam keepster Manon Foolen uit haar goal om deze te scoren , waarna ze weer vliegensvlug terugkeerde om haar doelgebied te verdedigen. De laatste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Gitte, zij wist nog een break-out te lopen en bracht hiermee de eindstand 8-10. Het A-team had goed samenspel laten zien en het was aan een ieder af te lezen dat er een lekkere pot was gehandbald. 
Auteur: Gitte Vanhout 

HCB'92 C-jeugd verliest van Aristos 

Op zaterdagmiddag in sporthal PiusX begon HCB'92 de wedstrijd tegen Aristos uit Best. De Boxtelse verdediging was meteen alert en in eerste gedeelte van de wedstrijd kwam Aristos er bijna niet door heen. Wat verderop in de wedstrijd maakte Aristos toch een aantal doelpunten. In de aanval was HCB'92 niet op haar best, er werd slechts eenmaal gescoord in de eerste helft,  Anouk Hermans scoorde een mooi doelpunt vanuit de hoek. Ruststand 1-7. 
Met goeie moed ging HCB'92 de tweede helft in om toch nog te winnen. Anouk Foolen, eerste helft gekeept en in de pauze geruild met veldspeelster Veerle van Abeelen, maakte de volgende HCB'92 treffer middels een strak laag schot  in de rechterhoek. Daarna scoorde Jorien Strik mooi vanuit de hoek. Aristos kreeg de nodige ruimte om ook te scoren en bouwde hun voorsprong uit. Dit beweeglijke team maakte het HCB'92 erg lastig, ze verdedigden offensief en het instarten van HCB'92 kwam niet uit de verf. Dat was ook de voornaamste reden waarom de meisjes uit nabijgelegen plaats geen moeite hadden met de thuisploeg. Anouk Schellekens maakte nog een mooie treffer, maar helaas was het niet genoeg. Eindstand 6-15.
Auteur: Veerle van Abeelen
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>