Logo mooiboxtel.nl
"Bosma bereidt een set-up voor terwijl aanvalster Steenbakkers al anticipeert op een mogelijke aanval op mid"   | Fotonummer: aabc4f
"Bosma bereidt een set-up voor terwijl aanvalster Steenbakkers al anticipeert op een mogelijke aanval op mid"
Sport nieuws

Wedstrijdverslag VC Blox Dames 1 tegen Livoc Liessel Dames 3

Bloxmeiden geven goed partij tegen koploper

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper Livoc Liessel op het programma. De stemming zat er voorafgaand goed in want het beloofde een leuke pot te worden. Juliette speelde vandaag haar laatste wedstrijd vanwege een buitenlandse stage en dat gaf een extra boost aan de wedstrijd.

Livoc liet vanaf de start zien een goed op elkaar ingespeeld team te hebben met veel ervaring en ging voortvarend van start met goede aanvallen en een uitstekende verdediging. Het duurde even voordat de Bloxmeiden hun antwoord klaar hadden waardoor Livoc bij de start een grote voorsprong nam. Blox begon beter in de wedstrijd te komen door harde smashes van Hanna van Esch en Juliette Pruijn op buiten en ook via de middenaanvallers Carmen Steenbakkers en Iris Kleine. Waar nodig nam dia Bente Kivit de set-up goed over van Nienke Bosma. Blox kreeg de verdediging steeds beter op orde door goed blokwerk aan het net. Het gevaar van de smashes van Livoc werd hierdoor ingedamd maar helaas wist Livoc goed om te schakelen naar geplaatste ballen in plaats van harde smashes. De ervaring en het overzicht van Livoc gaven uiteindelijk de doorslag in de eerste set die met 25-16 werd verloren.
De tweede set liet bij aanvang eenzelfde beeld zien. De pass werd door Blox minder verzorgd waardoor de aanval in het begin minder liep en Livoc weer kon uitlopen. In de Bloxverdediging werd de focus meer gelegd op het blok en de open gaten achter het blok waarbij dia Janne Ariens veel ballen haalde. Livoc had hierop ook het antwoord klaar en bleef de gaten vinden in de Boxtelse verdediging. Gelukkig hervonden de Bloxmeiden zichzelf weer waardoor de achterstand deels werd ingelopen. Pruijn werd op tactische momenten gewisseld om de service voor haar rekening te nemen en wist hiermee enkele punten te scoren. De passing kwam bij de Bloxmeiden weer op gang waardoor Bosma haar set-ups gevarieerder kon brengen en Van Esch en Hannah Verhagen hun kwaliteiten op de 3-meteraanval konden tonen. Ondanks dat Livoc deze ballen goed stond te verdedigen werd hun aanval hierdoor wel ontregeld. De set werd door Livoc binnengesleept met 25-18.
Bij aanvang van de derde set ging de wedstrijd gelijk op en nam VC Blox een geringe voorsprong. Na afloop van de wedstrijd gaf de coach van Livoc ook aan dat de goede Bloxaanval hun spel ontregelde en dat ze met name moeite hadden met de 3-meter aanvallen van de Blox-meiden. Helaas werden teveel aanvallen en services van Blox buiten de lijnen geslagen waardoor Livoc toch weer een voorsprong nam en ook deze set kon omzetten in winst, 25-16.
Drie gespeelde sets waarbij Blox ondanks goed spel het onderspit moest delven hadden kruim gekost. In de vierde set haalde Blox niet meer het niveau van de eerdere sets en kon Livoc de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen. Deze set werd verloren met 25-10 en de wedstrijd dus met 4-0.

Ondanks dit verlies was er sprake van een leuke volleybalwedstrijd waarin Livoc duidelijk de bovenliggende partij was en waarin Blox goed partij heeft weten te geven, getuige ook de opmerkingen van de Livoc-coach na afloop van de wedstrijd.

Met: Juliette Pruijn, Hanna van Esch, Hannah Verhagen, Iris Kleine, Carmen Steenbakkers, Elke van Rooij, Nienke Bosma, Bente Kivit en Janne Ariëns.

Volgende week speelt Dames 1 een uitwedstrijd om 16.00 uur in Bladel. De eerstvolgende thuiswedstrijd volgt op 4 februari om 12.30 uur in thuishaven De Braken.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>