Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 6a4e4f
Sport nieuws

Wedstrijdverslagen HCB'92 A-jeugd/D-jeugd/DS2/DS1

HCB'92 A-jeugd speelt nette wedstrijd

De Boxtelse jeugd stond afgelopen zondag al snel in eigen huis op een 0-2 achterstand. Gitte Vanhout maakte vanuit haar favoriete hoek het eerste punt voor HCB'92. Tremeg uit Gemert ging volle kracht vooruit en de volgende 4 doelpunten leverde 1-6 op. HCB'92 kon weer een puntje bijschrijven nadat Veerle van Abeelen vanaf de cirkel een doelpunt maakte. Tremeg bleef snelle aanvallen spelen en verruimde de marge verder. De derde treffer voor HCB'92 werd gescoord door Bruni vd Biggelaar. Door het niet goed aanpakken in de verdediging vielen er nog 2 goals voor Tremeg, 3-10. HCB'92 bleef zoeken naar mogelijkheden om de stand te verkleinen. Door een paar doelpunten van Liza van Rooij vanuit de hoek, een schot van Manon Vriens door de benen van de keepster en een mooie penalty genomen door keepster Manon Foolen, werd het verschil tussen de teams kleiner. Helaas was voor het einde van de eerste helft Tremeg ook nog paar keer trefzeker waardoor de ruststand op 7-12 kwam.

Het team van Tremeg ging verder waar het gebleven was, de eerste doelpunten in de 2e helft vielen voor de meisjes uit Gemert en bracht de stand op 7-16. HCB'92 had in de aanval ook zeker mogelijkheden en topscoorster voor HCB'92 deze wedstrijd was Gitte. De bezoekers hadden geen antwoord op haar bewegingen en door goed samenspel kwam Gitte enkele malen vrij en kon zij nog een aantal doelpunten maken. Anouk Schellekens benutte nog een penalty. De tegenstander maakte in de laatste fase ook nog een paar goals. De eindstand kwam op 13-20. HCB'92 heeft een nette wedstrijd gespeeld tegen een team wat tweede staat in de ranking.

Off-day voor DS2

Tijdens de wedstrijd van zondag 15 januari stond veldspeelster Danielle Troeijen in de goal vanwege afwezigheid van keepster Mary Swinkels. Door onverklaarbare redenen was het tweede damesteam in slechte doen. Danielle deed haar uiterste best om de fouten van haar teamgenoten te corrigeren maar helaas kwamen er heel veel goed geplaatste ballen op haar goal af die onhoudbaar waren. In de eerste helft liep Bouwcenter Centen HVW snel uit. De opbouwers uit Wanroij waren erg sterk van afstand. HCB'92 wist 5 doelpunten te maken. Hèlen Berkelmans tekende voor de eerste twee vanuit de linkerhoek en ook Janneke Eijkemans scoorde vanuit de hoek. Inge Brom schoot vanuit het midden hoog in de kruising en Kim van Opzeeland benutte een penalty door subtiel de bal met een lobje over de keepster te gooien. De verdediging van HCB'92 is vaak een sterk wapen, echter deze wedstrijd leek het wel een gatenkaas, er werd niet samengewerkt en onvoldoende aangesloten, hierdoor waren er veel gaten waar de tegenstander dankbaar gebruik van maakte. De ruststand was 5-12.
In de tweede helft overliep HVW de gastvrouwen. Met hun snelle uitbraken werd het puntenverschil steeds groter. Ondanks de afspraken van HCB'92 om elkaar betere rugdekking in de verdediging te geven kwam daar weinig van terecht. De topscoorster van HVW werd door Miranda van Engelshoven en Manon Vriens goed uitgeschakeld door mandekking maar de speelsters uit Wanroij hadden meer ijzers in het vuur. HCB'92 had in haar aanval geen enkele creatieve ingevingen om HVW te verrassen. Alleen door de oktoberwissel een paar keer toe te passen kon Miranda nog twee keer scoren en de laatste treffer voor HCB'92 werd door Hèlen gemaakt. Scheidsrechter Henri van der Heijden, na lange tijd van afwezigheid gelukkig weer inzetbaar voor HCB'92, floot de wedstrijd af bij een eindstand van 8-25.

Lekkere snelle wedstrijd van de D-jeugd
Zondagmorgen moest de D-jeugd in sportcomplex de Braken om 9.00 uur starten tegen MBDE/De Sprint. Aan de vorige wedstrijd tegen deze ploeg had HCB'92 niet zo'n goede herinnering. In Deurne, na een zeer goede eerste helft met een voorsprong van 1- werd er na een zeer slechte tweede helft toch verloren met 14-12. Met dit in het achterhoofd had de Boxtelse D-jeugd een voorbeeld hoe het niet moest. Helaas waren twee eigen spelers niet van de partij dus zonder wissel moest HCB'92 het zien te klaren. Nadat scheidsrechter Gina iedereen welkom heette, en Jort Berkien de tijd had ingesteld, kon de wedstrijd beginnen. Al snel stond de 1-0 op het scorebord door een goal van Jorien Strik. Samen met coach Bart van den Langenberg was er afgesproken om elkaar goed te helpen in de verdediging en met snelle uitbraken proberen te scoren. Dit lukte goed, de thuisploeg hield keurig de 0 en door 4 goals op rij van Tess Berkien was er een marge van 5 doelpunten. Geconcentreerd en goed verdedigend werden er nog twee goals van Bart Strik bij opgeteld en op slag van rust was het al 7-0 voor HCB'92. In de korte pauze werd er nog even terug gedacht aan vorige wedstrijd tegen deze tegenstander en iedereen begreep dat ze niet moesten verslappen. Grote motivatie in het team om weer te starten aan de tweede helft, met name bij Waud Berkien die de nul wilde houden. HCB'92 ging goed verder, Sanne van der Steen stond haar mannetje in de hoek. Tess, Bart en Jorien scoorden nog een paar keer en bouwden de stand verder uit naar 12-1. Na een mooie verdedigende actie van Lenne van den Langenberg kreeg ze een strafworp tegen, gelukkig stond Waud in de goal die deze zeven meter keurig stopte. Cirkelloopster Ive van de Langenberg wist vanaf de cirkel nog een keer de keeper te passeren en Tess maakt uiteindelijk de laatste goal 15-1. 

Wederom verlies Dames 1 HCB'92

De Boxtelse dames moesten het afgelopen zondag thuis opnemen tegen MBDE/De Sprint uit Deurne.
De Sprint opende de score vanuit het midden. Vanuit de rechterhoek trok Nonja van de Langenberg de score weer gelijk. Door een onderschepping en een daaropvolgende break bracht Hèlen Berkelmans de stand op 2-1. Het bezoekende team antwoordde direct door de linkerhoek goed vrij te spelen, een break, een goede sper op de cirkel en een schot van de linker opbouw. Janneke Eijkemans kreeg een penalty toebedeeld die door Annemarie Sens werd benut. Voor de rust kreeg De Spint nog twee penalty's die in doelpunten werden omgezet. HCB'92, in de persoon van Annemarie, wist nog twee goals te scoren waarmee de ruststand werd bepaald op 5-7.
In tweede helft kon HCB'92 het tij niet keren, net als in het eerste gedeelte van de wedstrijd waren er de nodige kansen, maar die werden niet verzilverd. De Boxtelse dames konden het getoonde spel niet de volledige wedstrijd volhouden. Er was veel balverlies en de verdediging stond ook niet meer zo scherp als in de eerste helft. Miranda van Engelshoven wist nog tweemaal het doel te vinden. Keepster Ankie Welvaarts stopte keurig een penalty en ook de terugkomende bal werd door haar gestopt. De aanvallen van MBDE/De Spint liepen goed en ze maakten goed gebruik van de zwakkere verdediging van HCB'92. De eindstand werd bepaald op 7-19.

Tekst: HCB'92


Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>