Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 1aa925
Algemeen nieuws

Wedstrijdverslagen Handbal A-jeugd/DS1/DS2

Tegenstander HCB'92 A-jeugd maatje te groot

De eerste wedstrijd van 2017 van A-jeugd werd afgelopen zondag gespeeld in Boekel, de tegenstander was HABO'95. De eerste 10 minuten ging het gelijk op, wel was meteen duidelijk dat HABO'95 veel sneller was als HCB'92. Door balverlies aan de kant van Boxtelse dames kon HABO'95 uitlopen. Ook werd er niet aangepakt in de verdediging. Het eerste doelpunt voor HCB'92 werd door Gitte Vanhout vanuit de hoek gescoord. Ook de tweede werd op identieke wijze door Gitte gemaakt. Liza van Rooij kon het doel vinden nadat ze goed doorstartte naar de cirkel en maakte 8-3. Manon Vriens wist de ruststand op 12-4 te brengen door een goed samenspel met Lindy van Haaren in een snelle aanval.

Na de rust duurde zeker 10 minuten voordat HABO'95 weer flink ging scoren. In deze fasee van de wedstrijd stopte Manon Foolen drie penalty's. Veerle van Abeelen en Lieke van Rooij wisten samen de topscoorster van de tegenstander te stoppen, zij kreeg geen kans meer. Gitte Vanhout wist nog een keer het doel te bereiken doordat Liza van Rooij een goede sper zette. Eindstand 22-5.

DS1 HCB'92 langzaam op gang in eerste wedstrijd na de winterstop

Zondag 8 januari startte het tweede gedeelte van het seizoen voor de dames van HCB'92. De Boxtelse dames moesten richting Heeze om het op te nemen tegen Lido. Beide teams waren erg gewaagd aan elkaar dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.  

Nonja van de Langenberg opende de score door gebruikt te maken van een gezette sper door Annemarie Sens. Vervolgens wist ze de verdediging nogmaals te passeren middels een schijnbeweging. De tegenpartij liet ook direct van zich horen, door snel samenspel en mooie combinaties raakten ze meerdere malen het doelnet. De Boxtelse dames hadden hier geen antwoord op. Het leek wel of de dames nog vakantie hadden, de felheid miste, penalty's werden niet benut en er was regelmatig balverlies. Miranda van Engelshoven wist van afstand nog de doelvrouw door een stuitbal te passeren, maar de dames van Lido liepen verder uit tot 8-3. In de laatste vijf minuten van de eerste helft benutten Inge van Drunen, Mandy van Abeelen en Annemarie Sens alle drie nog een kans wat de ruststand op 10 – 6 bracht. 

In de rust spraken de coaches Martin van Nunen en Mirjam van Weert hun onvrede over het spel uit. Na enkele tips en aandachtspunten startte de dames de tweede helft met goede moed. De felheid was weer terug en door snelle aanvallen die mooi werden uitgespeeld, scoorden Mandy en Janneke Eijkemans allebei een doelpunt. Bij beide aanvallen moest ook een speler van Lido het veld met 2 minuten tijdstraf verlaten. De wedstrijd ging nu gelijk op, Lido wist te scoren maar de dames van HCB'92 wisten de doelvrouw ook te passeren, Miranda middels een schijnbeweging en Hèlen Berkelmans met een break out. Janneke wist wederom een penalty bij de scheidsrechter te ontfutselen en deze werd verzilverd. De dames uit Boxtel hebben een mooie tweede helft laten zien, maar helaas konden ze de achterstand niet wegpoetsen. Aan het einde van de wedstrijd liet het scorebord een score van 15 – 11 zien en bleven de punten in Heeze. 

DS2 opent 2017 met pijnlijke nederlaag

Het tweede damesteam van  HCB '92 heeft zondag in Heeze een pijnlijke nederlaag  geleden. Thuisclub Lido, doorgaans van dezelfde sterkte als HCB'92 bleef de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg.

Lido ging voortvarend van start met twee mooie aanvallen. Niet lang daarna wist Mandy van Abeelen door een mooie wissel te scoren en doordat Hèlen Berkelmans een blok te zette op de hoekspeelster wist Mandy de stand op gelijke hoogte te brengen. De Boxtelse handbalsters speelden gedreven, en met een onverwacht schot van Susan Ruijs verraste ze de keepster van Lido, de bal belandde mooi in de rechterbovenhoek van de goal. Balverlies leidde er echter tot de gelijkmaker van Lido. Hèlen startte op tijd weg voor een break en werd goed aangespeeld en scoorde weer een punt  voor HCB'92. De hele eerste helft van deze spannende wedstrijd bleef gelijk op gaan. Hèlen scoorde vanuit de hoek de 6-6 maar net voor rust kon ook Lido nog het net vinden en werd de stand 7 -6.

Ook na de rust was het duel tussen HCB'92 en Lido spannend. In de beginfase was er opnieuw een hoofdrol voor Mandy van Abeelen. Hèlen creëerde ruimte en Mandy kwam langszij. Maar de snelle tegenaanval die volgde verraste de Boxtelse defensie. Onze gastspeelster Manon Vriens scoorde vanuit de diepe rechterhoek een prachtige doelpunt en trok de stand weer gelijk. Lido kwam later terug met een break-out. Door meer druk te leggen op de verdediging van Lido kwam Marianne Stoesser vrij op de cirkel en scoorde. Helaas werd het doelpunt afgekeurd. Tot aan het einde bleef het spel op en neer gaan. Lido kwam licht in het voordeel doordat ze een gaatje hadden geslagen. De gastvrouwen bleven scoren en liepen uit naar 15 -12. Alleen Inge Brom kon nog iets terugdoen en bepaalde de eindstand op 15 -13.

    
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>