De kerstboominzameling leverde veel jonge Boxtelaren een extra zakcentje op, zoals hier, met 261 kerstbomen in de achtertuin. (Archieffoto)
De kerstboominzameling leverde veel jonge Boxtelaren een extra zakcentje op, zoals hier, met 261 kerstbomen in de achtertuin. (Archieffoto)

Boxtels tweetal start actie voor behoud kerstbomeninzameling

Algemeen

Boxtel - Gaat de kerstbomeninzameling in 2017 dan toch door? Wel als het aan Boxtelaren Arjen Witteveen en Jos Hermans ligt. Zij richtten, nadat de gemeente woensdag bekend maakte te stoppen met de kerstboominzameling een Facebookpagina op om de traditie voort te zetten. De actiepagina heeft inmiddels meer dan duizend likes.

De gemeente Boxtel besloot te stoppen met de inzamelingsactie omdat het zou leiden tot onveilige situaties en niet duidelijk is in welke mate de gemeente verantwoordelijk is voor de kinderen tijdens het ophalen van de bomen. Bovendien werkt Boxtel niet meer met contant geld, waardoor de actie dit jaar een hoop gedoe zou opleveren.

Het tweetal achter de Facebookpagina belooft dat de inzameling ook in 2017 gewoon doorgaat, inclusief de beloning van 50 cent per ingeleverde boom. De kerstboominzameling levert voor veel kinderen ieder jaar een leuk extra zakcentje op.

Waar de actiegroep de bomen gaat verzamelen is nog onbekend.

Afbeelding
Algemeen 1 uur geleden Rob Dekker trots op Selissenwal: ‘Het is een heel andere wijk geworden’; Directeur-bestuurder neemt afscheid van Woonstichting JOOST
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit