Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 9b9a58
Sport nieuws

JRC heren 1 verliest thuis van Tower Jumpers

Helaas heeft JRC heren 1 de winning-streak van afgelopen weken niet door kunnen trekken tegen Tower Jumpers uit Barneveld. Er werd afgelopen vrijdag verloren met 97-81 van een erg goed spelende tegenstander die maar liefst 17 driepunters scoorde deze wedstrijd (goed voor 51punten!). JRC kon deze wedstrijd helaas niet beschikken over de geblesseerde David de Gilles, Jaap van Loon en de op wereldreis vertrokken Ian Rooth. Daarentegen kon coach Olieviera wel beschikken over oude vedette Coen van der Meyden en bankspeler Erwin Reijnaerts. De afgelopen weken had JRC goede winsten geboekt op Oss, Wageningen en Bemmel, deze lijn wilde de ploeg doortrekken.

De eerste kwart ging flitsend van start, beide ploegen kwamen gemakkelijk tot scoren. Bij Towerjumpers was dit voornamelijk nummer 10, goed voor 10punten deze kwart waaronder 2 onorthodoxe driepunters. Later in de wedstrijd werd deze speler goed afgestopt en scoort hij nog maar 3 punten. JRC speelt dit kwart erg sterk, de vrije man wordt veelvuldig gevonden door guards Floris de Jongh en Freek Clercx. Teun van Loon scoort namens JRC 17 punten (totaal 29punten) en de thuisploeg sluit deze kwart winnend af met 27-23.

In het tweede kwart pakken Kai (totaal 13 punten) en Coen de scores op voor JRC en maken de eerste 12 punten, helaas schakelen de bezoekers een tandje bij en scoren 7 driepunters deze periode. Ze lopen uit naar een 46-37 voorsprong. JRC weet nog iets terug te doen met 2 zuivere driepunters van Freek en Teun maar er is een klein gat geslagen voor de bezoekers en de ruststand is 49-55. In de rust bespreekt coach Olieviera dat de wedstrijd nog lang niet verloren is, wel moet er op momenten beter verdedigd worden en meer druk gezet worden op hun schutters.

Het derde kwart blijven de schutters van de tegenstander vrij staan, met name nr. 5 scoort gemakkelijk en veel (totaal 25 punten, 6 driepunters). JRC weet nog enkele goede scores te pakken onder leiding van Felix Stegeman (totaal 13 punten) maar telkens pareren de bezoekers dit met scores aan de andere zijde. Het verschil loopt op naar 16 punten aan het eind van deze kwart. In de rustperiode tussen kwart 3 en kwart 4 besluit JRC nogmaals alles te geven en proberen terug te knokken in de wedstrijd, dit lukt bijna! Het verschil loopt terug naar 12 punten en de winst lijkt weer binnen handbereik. Helaas wordt er vervolgens dom balverlies geleden, Barneveld scoort hieruit 2 punten en knalt er vervolgens ook nog een 3-punter in. Dit gat komt JRC niet meer te boven en de wedstrijd wordt uiteindelijk verloren met 97-81.

Met vlagen werd er hartstikke goed gespeeld door JRC wat ook resulteert in 4 mensen in de 'dubbele' cijfers. Daarentegen werd er niet scherp genoeg verdedigt en was de tegenstander simpelweg te goed afgelopen vrijdag. Er volgt nu een aantal weken van welverdiende rust, in 2017 start de tweede helft van het seizoen en zullen er meer winstpartijen gepakt moeten worden. De kwaliteit is hiervoor zeker aanwezig in de spelersgroep!

Scores: Teun van Loon 29 punten, Kai Elissen 13 punten, Freek Clercx 10 punten, Felix Stegeman 13 punten.

Archieffoto JRC

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>