(Foto: Ed Sabel)
(Foto: Ed Sabel)

Leerlingen luisteren geboeid naar mediales politie

Algemeen

Boxtel - Deze week stond het Mobile Media Lab van de politie op het parkeerterrein aan de Prins Hendrikstraat. Deze enorme vrachtwagen is van de nationale politie en stond er op verzoek van juffrouw Maaike van de Sint-Petrusschool.

In het kader van de week van social media kwam de politie langs om aan groepen 7 en 8 de gevaren van internet uit te leggen. Ed Sabel, van de nationale politie: "Kinderen hebben tegenwoordig op steeds jongere leeftijd een smartphone op zak. Maar met de smartphone kan ook de kinderlokker, de cyberpester of de hacker ongemerkt in het leven stappen van het kind."

Ook sexting (het rondsturen van naaktfotos) was onderwerp van gesprek, omdat dit regelmatig voorkomt, strafbaar is en het vaak zeer vervelende gevolgen heeft voor het slachtoffer.

De politie stipt deze gevaren aan in het Mobile Media Lab. Aandacht werd ook gevraagd voor de website die de politie speciaal voor de jeugd heeft gemaakt: www.vraaghetdepolitie.nl. Via deze site blijft de jeugd (hopelijk) ook met de politie verbonden als het Mobile Media lab weer is vertrokken.

Nadat vier groepen jeugd de workshops hadden gevolgd, was de laatste sessie gereserveerd voor ouders. Meer weten over het Mobile media Lab? Volg het dan via Facebook, Twitter of Instagram of kijk op www.politie.nl/MML.

 Ook werd bij wijze van voorbeeld een leerling opgepakt door jeugdagent Sjors de Leijer.

(Foto: Ed Sabel)
(Foto: Ed Sabel)
(Foto: Ed Sabel)
Een leerling werd bij wijze van demonstratie in de boeien geslagen. (Foto: Ed Sabel)
(Foto: Ed Sabel)
(Foto: Ed Sabel)
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk