De eerste groep studenten die intrekt in YourStory. Van links naar rechts: Janne, Jenneke, Laura, Lucca, Mandy, Juliëtte. (Foto: Sander van Kasteren)
De eerste groep studenten die intrekt in YourStory. Van links naar rechts: Janne, Jenneke, Laura, Lucca, Mandy, Juliëtte. (Foto: Sander van Kasteren)

Conceptwinkel YourStory aan de Stationsstraat geopend

Algemeen

Boxtel - De nieuwe 'conceptstore' YourStory in de Stationsstraat werd donderdagavond geopend. De winkel moet een verbindende schakel vormen tussen SintLucas en de centrumwinkeliers waarbij steeds wisselende groepen studenten de winkeliers helpen met het bedenken van nieuwe ideeën om online concurrentie en leegstand het hoofd te bieden.

Met de onthulling van het werk 'Hartslag', dat ter inspiratie moet dienen voor de centrumwinkeliers, werd YourStory feestelijk geopend. Om de 8 weken zal een groep van steeds 8 SintLucas-studenten de winkel betrekken. In haar speech benadrukte Eli van Beekveld, directeur mbo SintLucas Boxtel, het belang van de koppeling tussen ondernemers en studenten. Ook centrummanager Berry Dankers is blij met de winkel waar vooral ideeën tussen studenten en ondernemers uitgewisseld zullen worden. "YourStory past precies in het beeld van deze aanloopstraat naar het centrum."

Het interieur van YourStory is compleet wit. Bewust, volgens Van Beekveld: "Deze winkel is wit, als een onbeschreven blad. Wij gaan dat, samen met ondernemers, beschrijven." Naast het werk Hartslag bevat de winkel ook een inspiratiewand. Die zou je met enige fantasie kunnen vergelijken met het prikbord bij de buurtsuper: ondernemers kunnen daar laagdrempelig problemen ophangen en studenten kunnen daar, eveneens laagdrempelig, hun oplossingen aan toevoegen.

Mandy maakt deel uit van de eerste groep studenten die YourStory betrekt. Ze legt uit dat de glazen harten de verbinding tussen winkeliers, klanten en de studenten uitbeeldt. "Je hart gaat immers ook sneller kloppen als je enthousiast bent", vertelt ze. "We gaat ook zakjes lucht verkopen." Dat 'verkopen' gebeurt niet met geld, want er worden enkel ideeën en concepten verkocht. Lucca beaamt dat: "YourStory moet dat extraatje gaan bieden. Een gekke manier van producten verkopen."

De opening kon rekenen op tientallen belangstellenden. Opvallend is wel dat slechts een handvol centrumwinkeliers aanwezig waren. Of zij zich in een later stadium wel zullen melden zal de toekomst uitwijzen.

(Foto: Sander van Kasteren)
(Foto: Sander van Kasteren)
(Foto: Sander van Kasteren)
(Foto: Sander van Kasteren)
(Foto: Sander van Kasteren)
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk