Afbeelding

Rectificatie pagina 4 DeMooiBoxtelKrant

Algemeen

Wegens een fout is op pagina 4 van DeMooiBoxtelKrant van 23 november een verkeerd verhaal verschenen dat eveneens op pagina 6 te lezen is. Onze excuses voor deze vergissing. Lees de juiste artikelen hieronder.

Rommelmarkt bij De Rots

Boxtel - Bij Gemeenschapshuis De Rots, Nieuwe Nieuwstraat 7, is 3 december een rommelmarkt voor een Boxtels goed doel.

Kinderen onder de twaalf krijgen een verassing bij binnenkomst. Een tafel huren kost 4 euro. Je kunt die reserveren door te bellen naar 0411-683675 of 0411-601036. Je kunt ook bellen met deze nummers voor meer informatie.

Entree voor de rommelmarkt bedraagt 1 euro. De opbrengst gaat naar een Boxtels goed doel. Wat dat dit jaar is wordt nader bepaald. In voorgaande edities ontvingen bijvoorbeeld de WensAmbulance, de Werf en de Geitenwei een mooi geldbedrag.


Boekpresentatie over de Scheeken

Liempde - Op initiatief van Natuurwerkgroep Liempde en Stichting Kèk Liemt wordt op 10 december het boek 'De Liempdse Scheeken, Van Woeste Grond naar Natuurparel' gepresenteerd. De presentatie is op Manege De Rekkendonken, Vleutstraat 10 in Liempde. De manege is vanaf 13.00 uur geopend.

De Scheeken ligt midden in de leemboskern van Nationaal Landschap Het Groene Woud en grenst aan De Mortelen en het Dommeldal. In het boek wordt veel aandacht besteed aan de middeleeuwse geschiedenis, aan de ontginners van het eerste uur en aan de huidige natuur- en landschapskwaliteit. Het boek is geschreven door Ger van den Oetelaar, telt 128 pagina's en is rijk geïllustreerd met foto's en tekeningen uit onder andere de collectie van Kèk Liemt en leden van Natuurwerkgroep Liempde. De Scheeken is het grensgebied van Liempde met Sint-Oedenrode/Boskant en met Best/De Vleut.

Net na de tweede Wereldoorlog stond De Scheeken, via de ruilverkaveling, nog in het teken van de wederopbouw, gericht op vergroting van de landbouwproductie. Dankzij de Staatsbosbeheer- landschapsarchitect Roelof Jan Benthem (1911-2003) werd deze ruilverkaveling gebaseerd op een landschapsplan met veel respect voor natuur en landschap. Het boek wordt aan deze landschapsarchitect opgedragen.

Anno 2016 is het grootste gedeelte van de Liempdse Scheeken in handen van Brabants Landschap, De natuur- en landschapswaarde wordt nog meer versterkt onder andere door de herintroductie van edelherten. Daarmee lijkt de cirkel rond. De middeleeuwse natuur is eenentwintigste-eeuwse natuur geworden.

Het boek wordt uitgegeven door Pictures Publishers, kost 17,50 euro en is ook verkrijgbaar via www.picturespublishers.nl.


Afbeelding
Algemeen 10 aug, 12:37 Liempdse kermis biedt plezier voor jong en oud
Afbeelding
Algemeen 10 aug, 06:37 ‘Ik ben liever aan het werk dan dat ik op school zit’; Davy van Esch timmert aan de weg met debuut ‘Mijn eerste lied’
Afbeelding
Algemeen 7 aug, 06:31 DeMooiBoxtelKrant columniste Julia Kroonen schrijft roman
Afbeelding
Algemeen 4 aug, 08:22 Streep door bestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang
Afbeelding
Algemeen 3 aug, 06:37 ‘Het voelt als een wederopstanding’; Zanger Wes van der Steen brengt na 10 jaar afwezigheid nieuwe single uit
Afbeelding
Algemeen 31 jul, 06:20 ‘Opa had natuurlijk nooit verwacht dat zijn kleindochter dit zou gaan doen’; Boxtelse Evy en Annabelle timmeren aan de weg bij KRC Genk